ERDON Helyi hírek

2016.06.21. 09:22

Tanácsok a szabadság idejére

A nyári szabadságok alatt számtalan nem kívánt esemény történhet, ha nem tartják be a szükséges óvintézkedéseket.

A nyári szabadságok alatt számtalan nem kívánt esemény történhet, ha nem tartják be a szükséges óvintézkedéseket.

A Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményében felhívja a figyelmet mi mindenre kell odafigyelni. Ha otthonuktól távol töltik a szabadságot, mielőtt elhagynák a lakást húzzák ki az elektromos berendezéseket, zárják el a víz- és gázcsapokat. Ha gépjárművel indulnak útnak, indulás előtt ellenőrizzék az autó állapotát, a tűzoltókészülék szavatossági idejét. Ha út közben égett szagot éreznek vagy füstöt észlelnek, azonnal álljanak félre az autóval, szállítsák ki az utasokat és szedjék ki a csomagokat, és azonnal hívják a 112-es sürgősségi számot.

Vonatos utazásnál: ne szálljanak fel a szerelvényre gyúlékony anyagokkal, ne dohányozzanak, ha füstöt észlelnek értesítsék a vonat személyzetét, végszükség esetén húzzák meg a vészféket és ürítsék ki a vagont. Miután megérkeztek a hotelbe, panzióba tudakozódjanak a személyzettől a tűz esetén fennálló mentési protokollról, mentési útvonalakról, és olvassák el a kiürítési tervet.

Ha a szobában bármilyen elektromos meghibásodást észlelnek, szóljanak a személyzetnek. Ne dohányozzanak a szobában, tűz esetén azonnal hagyják el a hotel épületét, ne húzzák az időd az anyagi javak, csomagok mentésével. Tűz esetén a lépcsőn távozzanak, ne használják a liftet. Ha a füst vagy tűz miatt a folyosók, lépcsők használhatatlanok, maradjanak a szobában, tömítsék el az ajtót nedves törölközőkkel, telefonon adják meg pontos helyzetüket, majd maradjanak az ablaknál és kiabáljanak segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!