ERDON Helyi hírek

2016.05.12. 12:35

Sínjavítás és kedvezmény

Júniusban nem fog járni Nagyváradon az 1-es villamos. Az ok: aluljáróépítés és sínfelújítás.

Júniusban nem fog járni Nagyváradon az 1-es villamos. Az ok: aluljáróépítés és sínfelújítás.

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén szavazta meg a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) költségvetés-módosítását. Erre azért volt szükség,tájékoztatott Csuzi István, a vállalat vezérigazgatója, mert a városi kórház mellett épülő parkolóház és a felújított rogériuszi piac között júniusban építik meg az aluljárót a Coposu utcán. Mivel emiatt a munkálat miatt amúgy is le kell állítani majd a villamosforgalmat, ezért a HKV előrehozta a csak jövőre tervezett sínjavítási munkálatait. „Logikus, hogy szinkronizáltuk a két munkálatot. Amíg épül az aluljáró, addig mi felújítjuk a Coposu és a Transilvaniei utcai kanyarban lévő mintegy 250 méternyi sínszakaszt, és erre a munkálatra csoportosítottunk át 200 ezer lejt, amit további 50 ezer lejjel megtoldunk.

Kérdésünkre válaszolva Csuzi István elmondta, hogy az aluljárót a kivitelezők harminc-negyven nap alatt megépítik, a HKV a sínjavítást ennél kevesebb idő alatt befejezi. A vezérigazgató hozzátette, hogy a munkálatok ideje alatt nem fog járni az 1-es villamos, helyette az Olaszi parktól a Sinteza gyárig villamospótló autóbuszok fognak járni.

Költségvetés-módosítás

Ugyancsak a legutóbbi tanácsülésen módosították a város költségvetését, jobbára a Helyi Közszállítási Vállalat kedvéért, a módosítás nyomán ugyanis aszociáldemokrata frakció tartózkodása mellett a tanácsosok elfogadták azt, hogy ingyen utazhassanak a tömegközlekedési eszközökön azok a váradi illetőségű, nyugdíjkorhatárt elért idős emberek, akiknek azonban valamilyen okból kifolyólag nincs nyugdíjuk. Ezeknek a bérleteknek az érvényessége egy évharmad, a kedvezményezettek ingyen utazhatnak tehát, a bérletköltségeket a város számolja el a HKV-nak az elfogadott költségvetés-módosítás értelmében.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!