ERDON Helyi hírek

2016.03.07. 13:48

Nagyvárad tavaszi toborzásra készül

Néhány száz munkahely, szakmai gyakorlat és önkéntességi lehetőség várja az érdeklődőket a nagyváradi állásbörzén (TdC). A rendezvényt szombaton 10-16 óra között tartják meg a Lotus Centerben.

Néhány száz munkahely, szakmai gyakorlat és önkéntességi lehetőség várja az érdeklődőket a nagyváradi állásbörzén (TdC). A rendezvényt szombaton 10-16 óra között tartják meg a Lotus Centerben.

Milyen szakterületeken lehet elhelyezkedni a nagyváradi állásbörzén?

„A nagyváradi állásbörzén részt vevő társaságok lefedik a legkülönbözőbb területeket, az IT&Software-től a toborzásig, ipar, technika, szolgáltatások, szállodaipar, logisztika&szállítás, autóipar, kiskereskedelem, élelemezés. Állást találhatnak maguknak felsőfokú végzettséggel és gyakorlattal rendelkezők, vagy entry level munkában érdekeltek egyaránt.” nyilatkozta Louisa Olar, az állásbörze igazgatója.

Keresnek többek között idegen nyelveket beszélő személyeket, pénzügyi igazgatókat, marketing szakembereket, ügyfél tanácsadókat, pályázati tanácsadókat, recepciósokat, szakácsokat.

„Több területre keresünk jelentkezőket, de a legtöbb állást az értékesítés területén kínáljuk. Jelenleg értékesítési menedzsereket, ügynököket, értékesítési igazgatókat keresünk, pénzügyi területen főkönyvelői, könyvelői állásokat ajánlunk angol nyelvet beszélőknek. Két ügyfelünk ügyfélszolgálati állásokat is kínál. Elég nehéz szakembert találni például az autószerelői állás betöltésére, mert szakemberhiány van ezen a területen.”, mondta Luminița Popa, az Active Job Consulting vezérigazgatója.

Az Emerson cég is Nagyváradon, az állásbörzén alkalmaz személyzetet. A társaságnak jelenleg több mint 130.000 alkalmazottja van, több mint 150 országban.

Jelentős alkalmazások vannak a Celestica társaságoknál, a termelésben és műszaki területen, a Faist Mekatronic telecom és autóipari alkatrészeket gyártó cégnél. Ezenkívül a Sykes társaság idegen nyelveket ismerő személyeket keres, mint angol, francia, spanyol, német, portugál és bolgár.

Karrierlehetőségekkel jönnek az alábbi cégek is: Addeco, Connect Group, DoubleTree by Hilton Oradea, EVEXCE, Generali, H.Essers, Inteva Products, KFC, Lugera, Plexus, Vernicolor, Xerox. A nagyváradi AIESEC szervezet önkéntességi programokat ismertet. Intézményi partner: Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM).

Éppen úgy, mint tavaly, a jelentkezők ingyen kapnak egy kávét vagy teát, hogy kellőképpen felkészülhessenek a munkáltatókkal való találkozásra.

Az állásbörzét ezen a tavaszon Brassóban (március 8-9.), Nagyváradon (március 12.), Jászvárosban (március 15-16.), Kisjenőben (Chișinău) (március 18-19.), Nagyszebenben (március 23-24.), Kolozsváron (március 29-30.), Marosvásárhelyen (április 6.) szervezik meg, IT állásbörze lesz Kolozsváron, március 31. - április 1. között.

További részleteket találnak az állásbörzével kapcsolatban a www.targuldecariere.ro címen.

Bővebb tájékoztatás:

Corina Brândușan

PR Manager

0724 071 422

corina@fapte.org

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!