ERDON Helyi hírek

2016.03.16. 15:24

Egy hét a rendőrökkel

A Román Rendőrség napja alkalmából különféle rendezvények zajlanak mától a Bihar megyei Rendőrség Hete keretén belül. Pénteken nyílt nap lesz, bemutatókkal és felvonulással.

A Román Rendőrség napja alkalmából különféle rendezvények zajlanak mától a Bihar megyei Rendőrség Hete keretén belül. Pénteken nyílt nap lesz, bemutatókkal és felvonulással.

 

Ma 12 órától kezdődik az Onisifor Ghibu iskolában a bűnmegelőzéshez kapcsolódó Erőszakmentes Iskola című rendezvény. Az akció során a diákok prevenciós témájú színdarabot írnak és színre is viszik azt, jogi ismereteiket is bizonyíthatják, továbbá bűnmegelőzéssel kapcsolatos plakátot készítenek. A versenyen harminc iskola több mint háromszáz diákja vesz részt.

Verseny

Március 22-én, kedden céllövészeti verseny zajlik diákok számára a rendőrség közreműködésével a Dinamo Sportközpontban, szerdán 11 órától pedig a TIR-sofőr egy napra című rendezvényt szervezik meg, melynek során a résztvevő diákok megtudhatják, milyen veszélyek leselkednek rájuk ha ilyen járművet vezetnek, s miért fontos, hogy betartsák a közlekedési szabályokat.

Március 24-én, csütörtökön a vezetői poszt betöltéséhez szükséges tulajdonságokról, a pénzügyi vizsgálattal kapcsolatos innovatív technikákról tudhatnak meg többet mindazok, akik részt vesznek a Bihar megyei Rendőrség székhelyén zajló konferencián. Hazai és külföldi szakértők vesznek részt, az előadók között lesz többek között Suzan Braemer Verbruggen, a holland adóhivatal sikkasztással kapcsolatos bűncselekmények osztályának vezetője, aki többek között az elektronikus bűncselekmények elleni módszerekről, a migránsok által okozott károk megtérítésének módjairól számol majd be. A konferencia alkalmából fél egykor sajtótájékoztatót szerveznek a megyei rendőrség székhelyén.

Kupák

Ugyanaznap tizenegy órától a közlekedésrendészet székhelyén iskolásoknak szervezett verseny zajlik Tájékozott diák, megmentett diák címmel, ezen öt, diákokból álló csapat versenyez majd, a legjobbak kupákkal és oklevelekkel lesznek jutalmazva. Délelőtt tíz órától céllövészeti versenyt szerveznek újságíróknak a Dinamo sportközpontban, itt is kupákat és okleveleket osztanak majd a legjobbaknak. Fél tizenkettőtől a nagyváradi rendőrség Aradi úti székhelyén Közrendőr egy napra címmel egy olyan rendezvény zajlik, melynek során a résztvevő ötödik osztályosoknak alkalmuk lesz meglátogatni a rendőrség székhelyét, beleértve azt a termet is, ahol a városban elhelyezett videókkal készült felvételeket figyelik, ezenkívül városi járőrözésre is elkísérhetik a rendőröket. Labdarúgó kupát is szerveznek március 11 és 23 között, ez az őssi sportközponton zajlik és tizenhat, rendőrökből álló csapat mérkőzik meg. A döntő március 18-án 12 órától lesz, március 23-án pedig a további nyerő helyekért mérkőznek majd meg a csapatok a Dinamo Sportközpontban.

Nyílt nap

Máricus 25-én, csütörtökön, a Román Rendőrség Napján fél tíztől ünnepi közgyűlést szerveznek a nagyváradi színház termében, ezen belül zajlik a rendőrök díjazása is, továbbá tiszteletüket fejezik majd ki a nemrég nyugalomba vonult rendőrökkel szemben. A gyűlésen a magyarországi, a szerbiai, a lengyelországi, a németországi, az osztrák, a hollandiai és a luxemburgi rendőrök delegációi is részt vesznek majd. A gyűlést nyílttéri bemutatók követik a Szent László téren tíztől délután négyig – egyebek mellett harci bemutató, kutyaidomítás, felvonulás lesz, emellett a résztvevők megtekinthetik a rendőrök fegyvereiből készült kiállítást, továbbá a bűnügyi laboratórium felszereléseit, különböző játékokat és versenyeket szerveznek és tájékoztató nyomtatványokat is osztanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!