ERDON Helyi hírek

2016.02.01. 17:06

Újabb teraszok épülnek Váradon

Látványtervek is vannak már a városházán, a tervek részeiként: a bihari megyeszékhely több központi részén újabb teraszok épülnek, az önkormányzat és a vállalkozói szféra partnerségében. Lássuk, hol.

Látványtervek is vannak már a városházán, a tervek részeiként: a bihari megyeszékhely több központi részén újabb teraszok épülnek, az önkormányzat és a vállalkozói szféra partnerségében. Lássuk, hol.

A Szent László téren, a Bémer (Ferdinand) téren, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcán, a Teleki (Primăriei) utcán és a Kossuth (Independenţei) utcán, valamint a Körös-parton is új vendéglátóipari egységek építését kezdik meg hamarosan. A városházán már ott vannak a tervek is, nézzük, mi ezek lényege.

A Kossuth (Independenţei) utcán lévő, nemrég felújított neológ zsinagóga két oldalán is lesznek ilyenek. Egyrészt rögtön a zsinagóga bejárata előtti részen, a Kossuth utcára nézően, másrészt a zsinagóga mögött, a Körös partján. Ezek esetében a váradi önkormányzat a zsidó hitközséggel és az Aido Group céggel társult, és a munkálatok már zajlanak is, befejezésüket július 1-re ígérik.

Más példák

A Teleki (Primăriei) utcán a Queen’s Pub előtt fog teraszt létesíteni a Queen’st működtető Magic Motors cég, amelyik szintén társult az önkormányzattal e célból. Itt az önkormányzat áthelyezi majd a villamosmegállót, és megváltoztatja a forgalmi irányt a Rahovei tér irányába. Ez is július 1-re lesz kész, a tervek szerint.

Ha elkészül a főtér, oda is terveznek ilyen teraszt, most dolgoznak azon, hol is legyen.

A Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcán továbbra is az a terv, hogy kizárólag sétálóutca lesz. Az ottani új teraszok építése csak elkezdődik, de nem fejeződik be még idén, akárcsak a Bémer (Ferdinand) téren.

Ami a Körös-partot illeti, ott már épül egy ideje a Baross-(Dacia-)hídnál, a volt szivattyúház alapjain egy új vendéglátóhely, amit a Lotus Center építtet. Állítólag nyárra ez is elkészül, és ugyancsak a Lotus Center hozzálát végül egy másik teraszának megépítéséhez is, a városházával átellenben, a folyóparton, a volt „budi-bár” helyén. Ugyancsak terjeszkedik a Crinul Alb étterem. Ez a jelenlegi helyén húz fel újabb épületet, pontosabban a folyóparton, a víz fölé kifutó teraszt, ami emeletes lesz. Vagyis ez épp szemben lesz a Lotus-féle létesítménnyel, a volt szivattyúháznál. A Crinul Alb szintén nyáron nyitná meg új helyét.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!