ERDON Helyi hírek

2016.01.08. 14:50

Ötödik osztályosok a nagyszalontai hármasikrek

Tizenegy esztendővel ezelőtt látta meg a napvilágot Kornya Ádám, Tamás és Zsófia. Növekedésüket lapunk évről évre nyomon követte. A gyermekek asztaliteniszezni járnak évek óta, kiváló eredménnyel szerepelnek a versenyeken.

Tizenegy esztendővel ezelőtt látta meg a napvilágot Kornya Ádám, Tamás és Zsófia. Növekedésüket lapunk évről évre nyomon követte. A gyermekek asztaliteniszezni járnak évek óta, kiváló eredménnyel szerepelnek a versenyeken.

Az elmúlt év legnagyobb változása az, hogy Ádám, Tamás és Zsófia ötödik osztályos lett, s így már nem abban az épületben tanulnak, ahol tanítónő édesanyjuk is dolgozik, vagyis immár kicsit önállóbb életet élnek, egy lépéssel messzebb kerültek a vigyázó szülői szemektől. Az iskolába járáshoz, tanuláshoz  egyébként épp úgy viszonyulnak, mint kortársaik: jobban örülnek a vakációnak, de helyt állnak derekasan a tanórákon is. Zsófia a földrajzot szereti leginkább, és a biológia iránt is érdeklődik. A születésnapra kapott kutyákat bemutató albumban azonnal keresi a saját házi kedvencükről szóló fejezetet, és örömmel fedezi fel a kedvenc fajták leírását. Tamás a kis csapat reálosa, ő a matekórákat részesíti előnyben, a logikai játékokat szereti. Szabadidejében filmeket néz, melyek nem mindig nyerik el testvérei tetszését. Ádám a számítógép-guru, ő talán a nyelvek irányában érdeklődik inkább, de a komputer mindent felülír, az elől nehéz elmozdítani.

Társalgás közben csendesen válaszolgatnak, de amikor a fényképezőgép is előkerül, ki-ki villan belőlük is a huncutság, igazi életrevaló, jópofa, vidám kiskamaszok.

A gyermekek asztaliteniszezni járnak évek óta, kiváló eredménnyel szerepelnek a versenyeken. A fiúk kitartanak a sportág mellett, Zsófi azonban – bár most is ő képviseli az iskolát az asztalitenisz versenyek során – nemrég úgy határozott, beiratkozik egy tánccsoportba, hiphop vonalon kamatoztatja tehetségét.

Ők a hármasikrek

Ádám, Zsófi és Tomi a hétköznapokban három óra körül ér haza az iskolából, hattól mennek edzésre, közben kell megtanulni másnapra, szóval lazításra nem sok idő jut. Mint minden családban, ahol több gyermek nevelkedik, gyakori a vita – Zsófi szokott időnként közbeavatkozni, amikor a fiúk nem azt teszik, amit kellene. Három önálló, kerekedő jellem, saját akarattal, kedvteléssel, ízléssel – néha még a főzés sem egyszerű, mondja Kornya Tünde, a gyerekek édesanyja, mert ahányan annak, annyiféle étel van a kedvencek illetve a nem szeretettek sorában. Az iskolában is külön-külön baráti körük van, s most, hogy ötödikesek lettek, egy-egy tanár talán fel sem fedezte volna a rokoni szálakat, ha az osztálytársaik be nem kiabálták volna a bemutatkozáskor: ők a hármasikrek! Mert ami szenzáció volt tizenegy éve a hajdúvárosban, az ma is páratlan érdekesség, nem csak a születésnapokon.

Patócs Júlia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!