ERDON Helyi hírek

2016.01.26. 09:14

Megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról

<span class="Normal__Char">A nagyváradi 11-es számú Általános Iskola diákjai is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról január 22-én. </span>

A nagyváradi 11-es számú Általános Iskola diákjai is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról január 22-én.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, a nagyváradi 11-es számú Általános Iskola 100 kisdiákja összegyűlt, hogy közösen megemlékezzenek e nevezetes napról. A diákok tanítóik vezetésével rövid programot állítottak össze. A kis előkészítősök tanítójuk, Löscher Ildikó segítségével szavaltak, az elsősök Kor Mária tanítónővel készültek versekkel, a másodikosok Tempfli Emília tanítónő irányításával mutatták be tudományukat, a harmadikosok Perecz-Simo Annamária tanítónő szárnyai alatt énekeltek és furulyáztak, végül a negyedikesek Kovács Márta tanítónővel mondták el verseiket. Az eseményen részt vett Lucaciu Ramona is, az iskola aligazgatónője. Az esemény végén a 100 gyermekhang egyszerre énekelte a Kölcsey Ferenc által írt Himnuszt, melyet 1823-ban fejezett be január 22-én.

 Perecz-Simo Annamária pedagógus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!