ERDON Helyi hírek

2015.11.21. 13:00

Előadás a PKE-n: Földi László a migrációról

Földi László Nagyváradon tartott előadást egy lakossági fórum keretében, Migrációs válság Európában címmel, november 20-án délután, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Földi László Nagyváradon tartott előadást egy lakossági fórum keretében, Migrációs válság Európában címmel, november 20-án délután, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Székelyföldről, Udvarhelyről – ahol szintén ilyen előadást tartott – hazautazóban Váradon is megállt, és rövide prezentációban foglalta össze véleményét a migrációs ügyekről egy magyarországi meghívott. Pénteken a nagyváradi PKE-n Földi László tartott előadást Migrációs válság Európában címmel. A Fidesz-közeli biztonságpolitikai szakember a magyarországi belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségének hírszerző tisztje, majd az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt - napjainkban szakértőként tevékenykedik. És bár a migráció volt előadása támája, a párizsi ISIS-terrorakciókkal kezdte, és azokat kötötte össze a másik témával – ugyanis szerinte összefüggenek, bár a konkrét összefüggést nem bizonyította, hanem egyszerűen tényként kezelte.

Meglátások

A párizsi támadásokból kiindulva ő azt mondja, az ISIS-t a NATO miatt munka nélkül maradt katonai vezetők alakították, akik nem adták fel a harcot, és hadművelet zajlik Európában. Hálózatot épít, tapogatózik itt az ISIS, mondta Földi. Aki a menekültek ügyére áttérve többek között azt fejtegette: álláspontja az, hogy egy menekültnek sem kellene ilyen státust adni, mert ahonnan elindulnak, ott nincs veszélyben az életük. Hogy mégis hogy van ez? Szerinte a háborús övezetekhez közeli országokban vannak EU-kirendeltségek, és ott kellene vízumot kérniük, és azzal jönniük. Azt is megjegyezte, úgy látja, a Nyugatnál Kelet-Európa kreatívabb a témakör kezelésében, az ISIS pedig teszteli a kontinenst. Földi meglátása, hogy háború van az ISIS-szel, és a közeljövő azt mutatja, hogy “az unalmas életünknek vége”. Ő annak a híve, hogy a bombázások nem jelentenek megoldást, inkább “hermatikusan le kellene zárni a határokat, meghozni hazafias törvényeket, megpróbálni visszajuttatni a tömegeket Európából”. Hozzátette, úgy véli, “át kell lépni azon fontos keresztény tanításon is, hogy a menekültek megsegítése fontos”.

Földi legutóbb akkor szerepelt hangsúlyosabban a médiában, amikor azt fejtegette, hogy Angela Merkelnek szerinte azért kellene távoznia, mert nő, és nők nem lehetnek sikeresek e témakörben. Pontosabban a Kossuth Rádióban beszélt, és egyértelműnek nevezte, hogy Európa jelenlegi vezetője Angela Merkel német kancellár, és teljesen alkalmas is a kontinens vezetésére, de „mikor nyert meg háborút nő?” Nos, Földi Váradon is megismételte ezt, és Merkel leváltását szorgalmazta, bár szerintea mostani német kancellár „békeidőben nagyon jó vezető, neki köszönhetjük többek között azt is, hogy Európa egységes”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!