ERDON Helyi hírek

2015.10.25. 13:20

A RER felkészült a télre

A RER Ökológiai Szolgáltató felkészült a télre gépekkel, emberi erővel és csúszásgátló anyagokkal egyaránt, hangzott el pénteken délben, a cég egyik telephelyén tartott szabadtéri sajtótájékoztatójukon.

A RER Ökológiai Szolgáltató felkészült a télre gépekkel, emberi erővel és csúszásgátló anyagokkal egyaránt, hangzott el pénteken délben, a cég egyik telephelyén tartott szabadtéri sajtótájékoztatójukon.

Érdekesen hatott a péntek déli szikrázó napsütésben és 18 Celsius fok körüli napsütésben, hogy a RER Ökológiai Szolgáltató Moreni utcai telepén arról esett szó egy szabadtéri sajtótájékoztatón, hogy hogyan készült fel a vállalat a tél okozta várható megpróbáltatásokra, úgymint hóeltakarítás, a hó elszállítása, a csúszásgátlók utakra juttatása a megyeszékhelyen. Az újságírókat a Polgármesteri Hivataltól egy kisbusz vitte a helyszínre, ahol az erőgépek és teherjárművek katonás rendben, bekapcsolt sárga villogóval vártak a bemutatkozásra, mellettük kezelőikkel.

Bevetési terv

A részleteket Ionel Ban, a RER termelési igazgatója ismertette, a városháza műszaki osztálya részéről Mircea Stejeran helyettes részlegvezető és Emil Bentan technikai igazgató-helyettes fűzött ezekhez kiegészítéseket. Mint megtudtuk, összesen 30 kisebb-nagyobb jármű vár a téli bevetésre, ezek között vannak hókotrók, csúszásgátló-szórók, szállítójárművek egyaránt. A gépparkban mennyiségileg nincs változás, a minőség változott néhány régi gép újra cserélésével. A szükség esetén követendő "bevetési tervről" megtudtuk, hogy létezik egy 5 cm alatti és egy afeletti hóvastagságra vonatkozó, illetve hogy az illetékesek riasztása után egy órán belül munkába lendül a gépezet és a városközpont legforgalmasabb pontjairól indulva, négy körzetre osztva haladnak a külső részek felé. Kitartó havazás esetén mintegy négy óra múlva tudják újrakezdeni a kört.

Engedjék dolgozni őket

Rendelkeznek kisebb méretű gépekkel a keskenyebb utcák, járdák tisztítására, továbbá 160 személy kézi erővel is (hó)csatasorba állítható, utóbbiakra a városrendezési munkák alatt álló részeken is feladat hárul majd. Beszereztek 500 tonna sót, 320 tonna homokot és 61 tonna kálcium-klorid is van raktáron. Az összeszedett havat két telephelyre szállíthatják majd el. Ionel Ban megragadta az alkalmat, hogy üzenjen az autósoknak: adjanak elsőbbséget a bevetésre induló hóeltakarítóknak, másként nem tudják végezni a dolgukat, és "beragadnak" a forgalomba. A tájékoztatók szerint ők felkészültek a várható megpróbáltatásokra, amint újságírói kérdésre megjegyezték, nem fogja őket váratlanul érni a tél. A többit majd meglátjuk.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!