ERDON Helyi hírek

2015.07.01. 15:49

Zöld folyosó létesül Őssiben

A nagyváradi Barcaului utcán, az immár használaton kívüli vasúti sín nyomvonalán és a mellette lévő területeken zöld folyosót akar kialakítani a helyi önkormányzat.

A nagyváradi Barcaului utcán, az immár használaton kívüli vasúti sín nyomvonalán és a mellette lévő területeken zöld folyosót akar kialakítani a helyi önkormányzat.Az erről a szándékról szóló határoztatot kedden fogadta el a nagyváradi helyi tanács. Az elfogadott határozat értelmében a város átveszi az említett területen lévő összes telket, az azokon lévő építményeket lebontja és zöldövezeteket, bicikliutat, sportpályákat, játszótereket alakít ott ki. A tervek szerint az említett övezetben három hektáron zöldövezetek, két hektáron pedig sportpályák lesznek. Az elképzeléseket szakaszokban kívánja megvalósítani az önkormányzat, melynek első eleme volt az említett határozat elfogadása, melynek indoklásában megemlítik azt, hogy Őssi negyed dinamikusna fejlődő városrész, ahol az elkövetkező időszakban ingatlanfejlesztők huszonnégy tömbházat építenek majd, ezért szükség van azon a környéken zöldövezetek, játszóterek, sportpályák kialakítására. A tanácsi határozat leszögezi azt is, hogy a Barcaului utca Densusianu utca felőli végén egy körforgalmat, illetve új bekötőutat is építenek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!