ERDON Helyi hírek

2015.06.07. 09:12

Jól csak a szívünkkel látunk

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén hatodik alkalommal került megrendezésre Váradon az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. A hosszúsága és a helyszíne miatt is rendhagyónak bizonyult az idei összejövetel.

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén hatodik alkalommal került megrendezésre Váradon az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. A hosszúsága és a helyszíne miatt is rendhagyónak bizonyult az idei összejövetel.

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye valamennyi sarkából érkezett, több mint 200 fiatal vett részt az elmúlt hétvégén a VI. Egyházmegyei Ifjúsági Találkozón, mely többek közt rendhagyónak bizonyult a hosszúsága (péntek délutántól vasárnap délutánig zajlott), és a helyszíne (Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum) miatt is. Előbbi tulajdonképpen az elmúlt években megmutatkozott igényre adott válasz volt, ugyanis a távolabbról jövök közül sokan jelezték: mire kicsit kifújják magukat, már fordulhatnak is vissza, pedig jó lenne, ha még egy kis időt egymás társaságában tudnának tölteni.

Az idei programban zenés fellépések, játékok, közös elmélkedések, szentmisék és előadások szerepeltek, melyek központi témája tulajdonképpen Isten szeretete volt, és olyan témákat, fogalmakat boncolgattak, mint a bűn, a megoldás vagy a közösség szerepe.

Hálaadó szentmise

Mottóul a hegyi beszéd egyik mondatát („Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent!”), illetve Antoine de Saint-Exupéry örökbecsű művének azon gondolatát választották a szervezők, melyet a róka nyomatékosít a kis herceg számára: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Erről beszélt a rendezvény kezdetén bemutatott hálaadó szentmisében- melyen közreműködött a tasnádszántói plébánia ifjúsági zenekara is- Vakon Zsolt ifjúsági lelkész is, az alkalomhoz illő prédikációjában arra hívva fel a jelenlevők figyelmét: Jézus szavai minden idők emberéhez szólnak, személyesen nekünk szánja mondait, és nem csupán két ezer évvel ezelőtt, hanem napjainkban is aktuális azon üzenete: „bárki is légy, én szeretlek téged!”.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!