ERDON Helyi hírek

2015.06.01. 14:37

Interaktív műsor, játékos versenyek

Délelőtt tizenegy óra tájt már javában zajlottak a programok a Nagyváradi Gyermekvárosban, a színpadon pedig épp elkezdődött a Lilliput társulat interaktív műsora.

Délelőtt tizenegy óra tájt már javában zajlottak a programok a Nagyváradi Gyermekvárosban, a színpadon pedig épp elkezdődött a Lilliput társulat interaktív műsora.

A három bábszínész, Stéfán Bodor Mária, Németi Emese és Szentpéteri Lenke az interaktív Mese, mese…mára című műsort adta elő, mely több meséből áll, melyek mindegyikét a gyerekek segítségével és közreműködésével játszották el. A Kis gömböc mesét a A komédiás disznó, majd A sárkány és a kovács követte, és természetesen mindig a jó győzött, ebben pedig a gyerekeknek is nagy szerepük volt. A Lélek Sándor által rendezett darabot épp ebben az időszakban játsszák a váradi bábszínházban, és a gyerekek nagyon élvezik, tudtuk meg. „Én még nem láttam olyan gyereket, aki nem jött volna fel szívesen a színpadra, csoda jó móka és persze mindig sikerül legyőzni a sárkányt” - mondta Stéfán Bodor Mária.

Játékos versenyek

Közben egyéb programok is zajlottak az önkormányzat által szervezett gyermeknapi ünnepségen: a rendőrség például különféle közlekedésbiztonsági játékos programokat szervezett a gyerekeknek. Amint Ioana Indrieş, a Bihar megyei rendőrség szóvivője elmondta, egyebek mellett aszfaltrajz verseny zajlott, közlekedési témákban, kerékpárverseny, melyen a résztvevőknek szintén számot kellett adniuk a közlekedési szabályok ismeretéről, ezenkívül több olyan verseny, melyen a témához kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk a gyerekeknek. A legfelkészültebbek ajándékokat és okleveleket kaptak. A gyermekváros közepén pedig két rendőrautó állt a gyerekek rendelkezésére – azaz a kicsik beszálhattak, körbenézhettek, miközben a szülők fényképet készíthettek róluk.

Nagy sikere volt a tombolának is, melyet a Mykids Baby Shop egyesülettel közösen szerveztek: ennek lényege az volt, hogy a gyerekeknek ki kellett színezniük egy rajzot, melyért cserébe egy tombolát kaptak, azzal pedig különféle játékokat nyerhettek.

Egyéb zenés előadások és táncprodukciók is voltak, este pedig bűvészműsor zajlott, majd a Maxim együttes tartott koncertet.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!