ERDON Helyi hírek

2015.05.07. 14:26

Iskolanap tartalmasan, szórakoztatóan

Vetélkedő, sportmérkőzés, alkotóműhely és sok egyéb, érdekes és nevelő jellegű program zajlott a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium által megszervezett csütörtöki iskolanapon.

Vetélkedő, sportmérkőzés, alkotóműhely és sok egyéb, érdekes és nevelő jellegű program zajlott a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium által megszervezett csütörtöki iskolanapon.

Az alsó tagozatosok reggel bábelőadáson vettek részt, kolozsvári bábszínészek közreműködésével: a Fehérlófia című bábjátékot tekintették meg. Délelőtt kezdődött el a már hagyományos Nyugat Kávéház című műsor, amely ezúttal Juhász Gyula életéhez és munkásságához kötődött, a már megszokott, régmúlt idők kávéházait idéző hangulatban. Ebben a programban a XI.A, a X.B, a XII.A és a XII.B diákjai vettek részt.

Drogprevenció

Mint megtudtuk, első alkalommal szervezték meg az iskolában azt a drogprevencióra irányuló programot, melynek során a középiskolások a témával kapcsolatos filmeket készítettek, az V-VIII osztályosok pedig ehhez kapcsolódó rajzokat. Sok film készült, tudtuk meg, ezek közül a négy legsikerültebbet mutatták be. A zsűri a legjobbnak a IX.B által készített filmet találta, mivel egyaránt volt kreatív és munkaigényes. Az első díjazottak falmászást nyertek, a második díj bowlingozási lehetőség volt, a harmadik pedig taekwondo-oktatkáson való részvétel.

Ismét megszervezték a Kincskeresőt is, melynek során a pedagógusok különböző tárgyakat rejtettek el a városban, s a hozzájuk vezető utasításokat angolul és románul, illetve németül és angolul fogalmazták meg. Különféle sportvetélkedők is zajlottak kicsiknek és nagyoknak, kora délután pedig a már hagyományos tanár-diák focimeccsre került sor.

Játékosan, kreatívan

A játszóház nevű programban a diákok különféle kézműves tevékenységen vettek részt, ottjártunkkor például épp batikoltak.

Fél tizenkettőtől kezdődött a bibliaismereti vetélkedő, melyen hat iskola nyolcadikosokból álló csapatai vettek részt. A csapatokat úgy állították össze, hogy ezek mindegyikében minden iskola képviselve legyen. A szalárdi műszaki líceum, a váradi Szacsvay Imre iskola, a 11. sz. és a 16. sz. iskolák, a Bălcescu, valamint a Lorántffy iskola képviseltette magát a vetélkedőn. Különféle játékos-kreatív feladatokat kaptak, például egy megadott bibliai történetet kellett SMS-ben összefoglalni, illetve a tízparancsolat egy-egy tételét kellett két megközelítés szerint lerajzolniuk.

Volt ezenkívül aszfaltrajzverseny, irodalmi alkotóműhely, iskolabemutató, melyen a szalárdi, valamint a 11. iskola nyolcadikosai számára mutatták meg az iskolát, kora délután pedig közös táncon vettek részt kicsik és nagyok, az tanintézet udvarán. Ezt követően a Talentum együttes koncertjére gyűltek össze mindannyian.

Amint Szabó Zsuzsa iskolaigazgató elmondta, az idei iskolanapot is úgy tervezték, hogy egyaránt legyen tartalmas és szórakoztató, fontos szerepet kapjon az ismeretszerzés. A szervezésben mindenki közreműködött, s a rendezvény anyagi hátterének biztosításhoz a Communitas alapítvány is hozzájárult.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!