ERDON Helyi hírek

2015.04.07. 14:44

Térfelújítás ellenszélben

Több állami intézmény is akadályozza a nagyváradi önkormányzatot abban, hogy megvalósítsa a váradi főtér felújítását, sugallta keddi sajtótájékoztatóján Mircea Malan, a város alpolgármestere.

Több állami intézmény is akadályozza a nagyváradi önkormányzatot abban, hogy megvalósítsa a váradi főtér felújítását, sugallta keddi sajtótájékoztatóján Mircea Malan, a város alpolgármestere.

A Bihar Megyei Környezetvédelmi Hivatal (APM) nem hagyta jóvá, hogy a Szent László tér felújítási munkálatai során kivágják a tér keleti oldalán álló tíz tölgyfát. Az ügynökség arra hivatkozva tagadta meg a jóváhagyást, hogy azoknak a fáknak a kivágása nem volt belefoglalva az eredeti térfelújítási tervbe, és a munkálatok elkezdése után már nem lehet effajta módosításokat eszközölni. Mircea Malan a város alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ez csak egy ürügy, már csak azért is, mert az ügynökség egy olyan cikkelyre hivatkozva tagadta meg a jóváhagyást, ami a lombkorona vágására vonatkozik, és aminek semmi köze egy teljes térfelújításhoz. Malan ugyan nyíltan ki nem jelentette, viszont ezzel, és egy másik példa említésével azt sugallta, hogy bizonyos állami intézmények mintha tudatosan gátolnák a nagyváradi önkormányzatot abban, hogy elvégezze a térfelújítást. Mint mesélte, nemrég a nagyváradi Erdőgazdálkodási és Vadászati Területi Felügyelőség (ITRSV) szankcionálta a nagyváradi önkormányzatot amiatt, hogy nem értesítette őket írásban arról, hogy a főtéren kivágott tujafákat elszállítják a városban lévő óvodákba. „Abban az országban, ahol több tízezer hektárnyi erdőterületek tűnnek el nyomtalanul, és senki nem kérdez semmit, ilyesmiért büntetni, enyhén szólva is abszurd” - fogalmazott Mircea Malan. Végezetül kérdésünkre válaszolva az alpolgármester elmondta, hogy előbb-utóbb megegyezés fog születni a tölgyfák ügyében.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!