ERDON Helyi hírek

2015.02.23. 17:13

Javában zajlik a régi Szent László tér eltüntetése

Felszedik és elszállítják a síneket a Kossuth (Independentei) utcáról és bontják a járdákat, elszállítják a lámpatesteket a nagyváradi Szent László térről, ezzel készítik elő a terepet a térfelújítási, és átalakítási munkálatoknak.

Felszedik és elszállítják a síneket a Kossuth (Independentei) utcáról és bontják a járdákat, elszállítják a lámpatesteket a nagyváradi Szent László térről, ezzel készítik elő a terepet a térfelújítási, és átalakítási munkálatoknak.

Immár egy körülbelül egy méter mély árok választja el a Szent László teret a központi hídtól és a Bémer tértől, ugyanis a Szent László téren és a Kossuth (Independenţei) utcán áthaladó villamossínek cseréjével megbízott cég már teljesen kiásta a síneket, és az azokat tartó betontömböket a városházától egészen a Fekete-Sas palota Kossuth (Independenţei) utca felőli bejárata mellett lévő világoskék épületig. Magáról a térről már el is szállították a síneket, a tegnapi nap folyamán ottjártunkkor a Kossuth utcai részen felszedett síneket szállították el. Az így keletkezett, a városházától a Fekete-Sas palota Kossuth utcai bejáratáig húzódó, ráadásul hálóval elkerített árok meglehetősen megnehezíti a gyalogos közlekedést azon a környéken, annál is inkább, mert a Kossuth utcán megkezdődött a mélygarázs építése, és azt a munkatelepet az utcára kihelyezett fémkerítéssel zárták el magától az utcától, amelyen tegnap a sínemelő munkagépek dolgoztak. Így ha valaki a Szent László híd felől a Kossuth utca irányába akart letérni, akkor vagy vállalta annak kockázatát, hogy a munkások és a munkagépek mellett surrant át az utcának a Fekete-Sas palota felőli oldalára, vagy a városháza mellett kerülte meg az árkot, és fordult aztán a Kossuth utca irányába.

Bontanak

A bontások jegyében telt el a tegnapi nap a Szent László téren. Ezúttal a járdákat szedték szét a görög-katolikus püspöki palota oldalán, valamint a Kováts-ház mellett a tegnap délelőtti helyszíni szemle során. A Teleki (Városháza) utca és a Transilvania Bank sarkán álló virágos bódét is lebontották akkor. Ugyanakkor több lámpatest kupacba hordva hevert a tér egyik pontján, feltehetőleg még a tegnapi nap során elszállították onnan azokat. Miután a térfelújítás első napján elbontották a zöldövezeteket szegélyező kőtömböket és elszállították azokat, tegnap már nekiestek magának a zöldövezetnek is a Holdas templom előtti részen. Itt felmarták a gyepszőnyeget, ami által különböző kábelek váltak láthatóvá a földből. A szegélykövek egy részét újrahasznosították: a Zöldfa (Alecsandri) utca térre vezető bejáratánál torlaszt építettek belőlük, feltehetőleg azért, hogy megakadályozzák a behajtást azoknak az autósoknak, akik a tiltás ellenére a téren akarnak közlekedni járművükkel.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!