ERDON Helyi hírek

2015.02.23. 11:05

Iskolakóstolgató ötödik előtt

Több mint száz negyedikes, valamint sok szülő vett részt a nagyváradi Szacsvay Imre iskolában szervezett Iskolakóstolgatón. Külön programokat szerveztek kicsiknek és nagyoknak.

Több mint száz negyedikes, valamint sok szülő vett részt a nagyváradi Szacsvay Imre iskolában szervezett Iskolakóstolgatón. Külön programokat szerveztek kicsiknek és nagyoknak.

Míg egy héttel korábban az előkészítő osztályokba beíratandó gyerekeket és szüleiket várták, szombaton a jelenleg negyedik osztályos gyerekek és szüleik jöttek el. Az Iskolakóstolgató elnevezésű program célja ezúttal is az volt, hogy mind a kicsik, mind a nagyok megismerkedjenek a tanintézet által nyújtott lehetőségekkel, a pedagógusokkal, s a szülők ennek alapján döntsék el, hogy a gyermek ide járjon-e ötödiktől.

Könnyű átmenet

Amint Pásztor Gabriella igazgatótól megtudtuk, az átmenetet az ötödik osztályba általában problémamentesen élik meg azok a negyedikesek, akik a Szacsvayba járnak, hiszen már a negyedik osztály során is sok órát tanárok tartanak számukra, ezenkívül, mivel a Szacsvay a pedagógiai líceum gyakorló iskolája, nemegyszer egyetemisták helyettesítik a tanítót. „A mi üzenetünk az, hogy itt a diákok úgy érezhetik magukat, akár egy nagy családban, hiszen nincs nagy korkülönbség közöttük. Mindent megteszünk azért, hogy itt tartsuk azokat, akik ide járnak negyedikbe, ez ennek a napnak a fő rendeltetése is” – tette hozzá az igazgató.

Külön-külön

Szombat délelőtt a gyerekek és a felnőttek az iskola tornatermében gyülekeztek, majd mind a kicsik, mind a nagyok külön csoportokra váltak. Az egyik, szülőkből álló csoportot az iskolaigazgató kalauzolta az iskola különböző részére – megtekintették az informatika laboratóriumot, a könyvtárat , az olvasótermet, a kis tornatermet, majd az emeletek közötti falat szinte egészen beborító, Szacsvay az elnyomás sakktábláján címet viselő festményt. Később a szülők különféle előadásokon vettek részt: dr. Külüs Hajnalka és dr. Mangra Aurelia a gyerekek fogának ápolásáról, illetve a hátgerinc problémák megelőzéséről szólt, Weber Csilla pszichológus az iskola és a család kapcsolatáról és szerepéről tartott rövid előadást, Molnár Tünde és Tăut Eliza pedig az iskolai programokról tartott ismertetőt.

A gyerekek számára is különböző műhelyprogramokat szerveztek, ezek során matematikával, művészetekkel, nyelvvel, kommunikációval, természettudományokkal és történelemmel kapcsolatos rövid, olykor vetítéssel kiegészített előadások hangzottak el. A program kora délután, a tornateremben ért véget, ahol a tanintézet képviselői kérdésekre válaszoltak

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!