ERDON Helyi hírek

2015.02.02. 08:21

Együtt ünnepelni, együtt építeni

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola az elmúlt hétvégén a szülői bált, melyen ezúttal is rengeteg szülő és pedagógus ünnepelt együtt.

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola az elmúlt hétvégén a szülői bált, melyen ezúttal is rengeteg szülő és pedagógus ünnepelt együtt.

Szombaton este került sor a Szacsvay Imre Általános Iskola által harmadik alkalommal megszervezett szülői bálra, melyet ezúttal is a megszokott helyen, egy biharpüspöki vendéglőben tartottak meg. Az egybegyűlt szülőket és pedagógusokat, meghívott vendégeket Szoboszlai Gáspár István, a szülőbizottság elnöke köszöntötte, kiemelve azon szülőket és tanárokat, akik fáradságot nem kímélve tesznek meg mindent az iskoláért, ezen keresztül pedig gyermekeikért. A jelenlevőkhöz Biró Rozália szenátor is szólt, megköszönve a tanároknak és tanítóknak azt az áldozatos munkát, amellyel nap mint nap a gyermekek fejlődését szolgálják, hozzátéve, hogy a szülők ehhez az iskola támogatásával járulhatnak hozzá.

Műsor

A korábbi két szülői báltól eltérően idén nem a diákok készültek műsorral, hanem az osztályok szülői közössége lepte meg az egybegyűlteket. Elsőként a IV. B osztályt képviselve a Téglás család készült egy aerobic bemutatóval, őket követte az I. C osztály szülői közösségének frappáns műsora, majd az V. A osztályt képviselve a Berei házaspár mutatott be egy házaséletet parodizáló jelenetet. A többi szülő szavazás útján választotta ki a legjobb műsort, ezt a címet az I. C szülői közössége kapta meg. A műsorokat követően Pásztor Gabriella igazgatónő és Kecse Gabriella aligazgatónő intézett köszöntő szavakat a bálozókhoz, külön kiemelve a meghívott vendégeket, a két testvériskola képviselőit és Szabó Ödön parlamenti képviselőt. A debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskola részéről dr. Pakurár Miklósné Ágnes igazgató és Szűcsné Papp Hajnalka alsós igazgatóhelyettes volt jelen, a másik testvériskolából, a székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából pedig Timár Nicolette igazgató és Péterné Kadlecsik Erzsébet alsós igazgatóhelyettes jött el. Mindannyian néhány kedves szóval üdvözölték a létrejött testvériskolai kapcsolatot.

Tombola, tánc

Pásztor Gabriella elmondta, mint ahogy az elmúlt két alkalommal, úgy idén is a szülői bálon egy díszterem építésére gyűjtenek. Hozzátette, hogy a tervek már elkészültek, a topográfiai mérések is lezajlottak, jelenleg pedig az engedélyeztetés zajlik. A díszterem építését a megvásárolt tombolákkal, a gyermekek munkáinak megvásárlásával és felajánlásokkal lehetett támogatni. Az eseményre a 300 különböző értékű tombolatárgyat a szülők, osztályközösségek ajánlották fel, továbbá magánszemélyek, családok és osztályközösségek járultak hozzá pénzadományaikkal ahhoz, hogy az iskolának minél hamarabb legyen egy díszterme. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a Szacsvay Egyesület jóvoltából az iskola aktuális évkönyvéből minden jelenlevő család kapott egyet. A jó hangulatról és zenéről az Elite zenekar, Majoros Attila és Papp Attila gondoskodott.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!