ERDON Helyi hírek

2014.12.03. 17:02

Téli vásár a sportcsarnokban

Nagyvárad - Vasárnapig látogatható a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban megszervezett Cavi Expo-fashion. Szerdán délelőtt kevesen voltak még. Körülnéztünk, mi kapható és mennyiért.

Nagyvárad - Vasárnapig látogatható a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban megszervezett Cavi Expo-fashion. Szerdán délelőtt kevesen voltak még. Körülnéztünk, mi kapható és mennyiért.

A délelőtt folyamán a téli vásár több résztvevője még a standokat rendezgette, kevés vásárlót láttunk, azonban az eladók bizakodóak voltak: ez az első nap, ilyenkor mindig kevesen vannak, mondták, de a délután folyamán, illetve a hétvégén vélhetően többen jönnek majd.

Mint láttuk, leginkább téli holmik kaphatók, de egyéb ruházati cikkeket is kínálnak. Az árak leginkább talán a piaciakhoz mérhetőek, viszont itt több a természetes anyagból készült, jó minőségűnek tűnő hazai termék.

Árak, termékek

Sok standnál árulnak bőr-, bunda és gyapjúholmikat. Hazai gyártmányú bőrdzsekiket például már 350 lejtől kezdve lehet kapni, míg a hosszabb, bélelt változatok ára 600 lej körüli. Téli orkándzsekikből nincs igazán nagy választék, ezek árai 130 és 220 lej közöttiek. Szintén itthoni gyártmányú gyapjúkabátok 220 lejtől kezdve kaphatók, ezeknek a hosszú, bélelt változata pedig 280 lej. Láttunk bőrkesztyűket 35 lejért, bőrőveket 25 lejért, a textilből készült kesztyűk ára 20 lej, a téli sapkákért 10 -15 lejt kell fizetni. Az egyik standnál kizárólag nercből készült bundákat és kucsmákat árulnak, a bundák ára 2000, illetve 2500 lej, a kucsmáké pedig 220 lej.

Téli lábbelikből is nagy a választék, a bőrből készült bakancsok ára például 130 lejnél kezdődik, de 200, sőt, 300 lejes lábbelit is láttunk. A sportcsarnok épülete előtt pedig bőrből készült házi papucsokat árulnak, ezeknek az ára, méretüktől függően 20 és 30 lej közötti. A téli, kötött ruhák ára 80 lej, elegáns, hazai gyártmányú női blúzokat pedig 50 lejért láttunk. Nem hiányoznak a karácsonyi díszek, a paplanok, a fehérneműk, pizsamák, melegítők sem, sőt, a méhészeti termékek sem.

Az expó résztvevői között egyébként egyaránt vannak termelők és viszonteladók. Többek között Kolozsvárról, Bukarestből, Krassó-Szörény, valamint Hargita megyéből érkeztek, de egy budapesti butik termékei is megvásárolhatók. A rendezvény tíz órától látogatható, szerdától szombatig 19 óráig, vasárnap pedig 16 óráig tart nyitva.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!