ERDON Helyi hírek

2014.11.10. 09:12

Nagyváradon is elkezdődött a Ki Mit Tud?!

Nagyvárad- Szombat délelőtt a várad-velencei római katolikus kultúrotthonban lezajlott elődöntővel Nagyváradon is elkezdődött a Ki Mit Tud tehetségkutató verseny idei sorozata. Főtámogató a NKA.

Nagyvárad- Szombat délelőtt a várad-velencei római katolikus kultúrotthonban lezajlott elődöntővel Nagyváradon is elkezdődött a Ki Mit Tud tehetségkutató verseny idei sorozata. Főtámogató a NKA.

Együttműködve az RMDSZ Bihar megyei szervezetével, az idén immár 8. alkalommal rendezni meg a Ki Mit Tud?! tehetségkutató versenyt a Czvikker Katalin főszervező nevével fémjelzett Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Az évek folyamán mozgalmi jellegűvé terebélyesedett eseménysorozat a szándékuk szerint tükrözi a 25 éve alakult RMDSZ azon szándékát, hogy az emberek érdekeit szem előtt tartva előtérbe kell helyezni a hagyományőrzés, a kultúránk megtartásának és gyarapodásának, valamint a helyi humán értékek elismerésének, elfogadtatásának és felmutatásának a fontosságát. A tehetségükön kívül leleményességükről és ötletességükről is bizonyságot tevő jelentkezők öt kategóriában (hagyományőrzés, magyar irodalom, tánc, könnyűzene, komolyzene) próbálhatnak szerencsét úgy, hogy külön szekciókat indítottak a gyermekek és a felnőttek számára.

Több hangszer

A nagyváradi elődöntőt az elmúlt szombaton bonyolították le a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban. A korábbi évekhez képest megfigyelhető volt, hogy sokkal több fellépő készült valamilyen hangszeres (klarinét, trombita, gitár, szintetizátor) kísérettel előadott produkcióval, a zsűriasztalnál pedig ezúttal Bathó Ida színművésznő, Varga Imre klarinétművész, Németi Emese bábszínész, valamint Gavriş Ramona és Gavriş Cristina koreográfusok foglaltak helyet.

A gyermek továbbjutók a következők: Halász Dóra- népdal, Kapalai Gergő- vers, Venkli Virág és Ovidiu Bolohan- könnyűzene, Sunshine Dance- klasszikus tánc, Ini Mini Unique és Switch Crew- modern tánc. Felnőtt kategória: Szomolányi Tímea- vers, Nagy Tímea, Kelemen Henrietta, a Liquidfire duó, Rob Vivien és Iulia Tohotan- könnyűzene, Mini Unique és Unique- modern tánc.

A középdöntő november 29-én, szombat délelőtt 10 órakor kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házában. A szervezők arra kérik a versenyzőket, hogy várják meg az eredményhirdetéseket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!