ERDON Helyi hírek

2014.10.22. 15:29

Testvérvárosi együttműködés

Együttműködési egyezményt írt alá szerda délelőtt a váradi városházán Nagyvárad és a belgiumi Waregem város polgármestere.

Együttműködési egyezményt írt alá szerda délelőtt a váradi városházán Nagyvárad és a belgiumi Waregem város polgármestere.

Ilie Bolojan Várad első embere a rövid ünnepi eseményen kifejtette, hogy ez az egyezmény gyakorlatilag felújítja a két település között 1998 óta meglévő testvérvárosi kapcsolatot. Hozzátette, hogy a most aláírt egyezmény célkitűzése az, hogy Nagyvárad átvegyen több olyan eljárást, amelyet Waregemben hosszú ideje hatékonyan alkalmaznak: ezek egyike a szakiskolák és a helyi cégek közötti együttműködésben való önkormányzati közreműködés, valamint a magán- és a közszféra együttműködése nyomán megvalósuló beruházások. Kurt Vanryckegem polgármester a maga során kiemelte, hogy az elmúlt években Nagyvárad komoly fejlődésnek indult, és kifejezte reményét, hogy a két város a továbbiakban is megtalálja az együttműködési lehetőségeket. Egyébiránt a waregemi önkormányzat évek óta finanszíroz több Bihar megyei szociális intézményt és projektet, például a barátkai szociális otthont és a váradi Octavian Goga utcai ideiglenes szállás minikantinját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!