ERDON Helyi hírek

2014.10.02. 14:03

Bródy János önálló műsora

Bródy János október 5-én, vasárnap 18 órai kezdettel az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház termében koncertezik.

Bródy János október 5-én, vasárnap 18 órai kezdettel az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház termében koncertezik.

Műsorában bizonyára legnagyobb „slágerei” mellett megismerhetjük legújabb lemezének, az Illés szekerén című albumának néhány dalát is. A jegyek ára 25 lej és elővételben a Művelődési Ház pénztáránál (tel.: 0756–075–984) árusítják, valamint előadás előtt a helyszínen.

Kiáll egy szál magában a színpadra és énekel, gitározik. A dalok betöltik a teret, a szíveket, szárnyalnak velünk – hosszú évek óta. Dalai hallatán mosoly bújik elő a nagymamák-nagytaták arcán, dalra fakadnak az anyukák és apukák  a gyermekek pedig már őt tartják példaképüknek. Dalai a szabadságvágyról, szerelemről, az igazságtalanságról, a szeretet hiányáról, a dolgok szépségéről, a világ ezerarcúságáról szólnak. Ugyanakkor róla, a legtöbb ember számára a humor, az irónia kifejezések is eszébe jutnak. Ő, BRÓDY JÁNOS Kossuth-díjas énekes-zeneszerző-előadóművész, aki több mint 49 éve aktív kedvence minden nemzedéknek, és akit a magyar nyelven írt beatzene „atyjának” is szoktak nevezni. Titka talán az, hogy a legjellegzetesebb Bródy-dalok mindig rejtettek a felszín alatt valami mélyebb mondanivalót. Nem annyira mélyen, hogy ne értette volna mindenki, de azért ahhoz elég mélyen, hogy ne legyen teljesen nyilvánvaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!