ERDON Helyi hírek

2014.09.02. 16:11

Ötvenéves osztálytalálkozó az egykori iskolában

Éppen fél évszázada érettségizett Székelyhídon az akkori líceum XI.B.osztálya, melynek tagjai a már a Szent Ferenc Alapítvány használatában lévő egykori iskolaépületben ünnepelték a jeles évfordulót.

Éppen fél évszázada érettségizett Székelyhídon az akkori líceum XI.B.osztálya, melynek tagjai a már a Szent Ferenc Alapítvány használatában lévő egykori iskolaépületben ünnepelték a jeles évfordulót.

A székelyhídi, akkori nevén Elméleti Líceum (ma Petőfi Sándor Elméleti Líceum) XI. B. osztálya (is) 1964-ben, azaz éppen 50 esztendeje érettségizett - akkoriban még nem tizenkét osztályos volt a líceum. Az osztály tagjai nem csak akkoriban voltak nagyon összetartóak, hanem az azóta eltelt években, évtizedekben is azok maradtak, erre a legjobb bizonyíték, hogy rendszeresen találkoznak, ezekről a példamutató eseményekről lapunkban már többször beszámoltunk. Az elmúlt szombaton érkezett el a kerek, fél évszázados visszapillantás ideje, melyen az egykori 32 osztálytársból 23 mondott "jelen"-t a névsorolvasásnál. Bordás Mihály osztályfőnök sajnos már nem lehetett ott, ám egykori diákjai büszkeséggel vehették tudomásul, hogy pár hónapja, a székelyhídi városnapon avattak a település díszpolgárává "az oszit".

A régi falak között

A véndiákok először a temetőbe mentek ki, ahol az elhunyt diáktársak, tanárok emlékére egy-egy mécsest gyújtottak, majd a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközis gyerekeket látogatták meg, akik emlékezetes műsorral ajándékozták meg őket. Ezek után mentek fel a Felsővárosra, ahol az említett alapítvány helyi vezetői megengedték nekik, hogy a már hozzájuk tartozó, gyerekotthonná változott Stubemberg kastélyban, egykori iskolaépületükben tartsák meg az osztályfőnöki órát, ahol Sóki Ilona tanárnő helyettesítette a már sajnálatosan elhunyt Bordás Mihályt. A találkozó vendéglőben, terített asztal és élő zene mellett folytatódott jó hangulatban, ahol se vége, se hossza nem volt az emlékek felelevenítésének, illetve az aktuális élethelyzetek elmesélésének. A XI.B. az utóbbi időben már évente tart találkozót, így már csak egy esztendőt kell várni az újabb, remélhetőleg még mindig nagy számú résztvevőnek örömet okozó találkozásra.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!