ERDON Helyi hírek

2014.07.23. 10:29

Újvároson is lezajlott a vakációs bibliahét

Július 14–18. között a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségben is megszervezték a hagyományos nyári vakációs bibliahetet, amelyen idén is nagy volt az érdeklődés.

Július 14–18. között a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségben is megszervezték a hagyományos nyári vakációs bibliahetet, amelyen idén is nagy volt az érdeklődés.

Az elmúlt héten a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségben is megszervezték a vakációs bibliahetet gyermekeknek. A hét témája a „Bízd magadat a te Istenedre!” volt, a résztvevő gyermekek ehhez kapcsolódó bibliai történetekkel ismerkedhettek meg: első nap Noé, majd a hét folyamán József és testvéreinek, a süketnéma meggyógyításának, valamint az elveszett báránynak a történetével. A pénteki napon a gyermekek a vallástanárok segítségével a hét során tanultakat foglalták össze, és előkészítették a vasárnapi műsort is, hiszen az elmúlt évek hagyományához híven a gyermekek a vasárnapi istentiszteleten egy kis műsor keretében adtak bizonyságot arról, milyen tudással gazdagodtak a bibliahéten, majd a gyülekezet megnézhetett egy a tevékenységekről készített képes összefoglalót is.

Kézműves foglalkozás

A hét során a gyermekek nem csak a különböző bibliai történetekkel ismerkedhettek meg, hanem a témákhoz kapcsolódó énekeket tanultak és kézműves foglalkozásokon is részt vettek. Utóbbiak alkalmával Noé történetéhez bárkát és szivárványbotot készítettek, másnap József cifra köpenyét serlegekkel díszíve, valamint nyakláncokat festett makaróniból, de báránykát és pásztorbotot is készíthettek. Vasárnap pedig ezekkel a munkákkal díszítették fel a templomot. A bibliahét alkalmával naponta 24-28, négy-tizennégy év közötti gyermek vett részt a tartalmas tevékenységeken, amelyek megszervezése és lebonyolítása Pap Anikó és Szilágyi Judit vallástanárok, Erdődi Enikő tanítónő, valamint Takács Tünde és Czirják Enikő tanárok komoly felkészülésének és munkájának köszönhető. A gyülekezeti tagok adományainak köszönhetően a Nőszövetség és az IKE lelkes tagjai mindennap gondoskodtak bőséges uzsonnáról, gyümölcsökről, üdítőről, édességről.

Önálló program

Az újvárosi vakációs bibliahét kicsit különbözik a többi váradi református egyházközség bibliaheteitől, hiszen itt nem a KOEN Alapítvány által összeállított témát készítik elő, hanem önálló vakációs bibliaheti programot dolgoznak ki. Ezt az újvárosi lelkipásztorok és vallástanárok azért tartják fontosnak, mert a gyermekek, akik már esetleg részt vettek más gyülekezet bibliahetén, nem ugyanazokkal a témákkal találkoznak, hanem új és változatos programokon vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!