ERDON Helyi hírek

2014.06.07. 11:47

Új szociális központot avattak Biharpüspökiben

Nagyvárad- Péntek délben új szociális központot avatott az önkormányzat a Biharpüspökiben található Vám utcában. Az ellátást nyújtó szociális szolgáltatót versenytárgyalással választják majd ki.

Nagyvárad- Péntek délben új szociális központot avatott az önkormányzat a Biharpüspökiben található Vám utcában. Az ellátást nyújtó szociális szolgáltatót versenytárgyalással választják majd ki.

A részleteket Mircea Mălan alpolgármester ismertette a városházán péntek délben tartott sajtótájékoztatón, melyet „helyszíni szemle” követett a biharpüspöki Vám utcában található létesítményben, a befektetésben érintett intézmények, igazgatóságok és cégek képviselőinek a jelenlétében.

Egyebek mellett elhangzott, hogy a váradi önkormányzat által a Regionális Operatív Program 2007-2013 keretében sikerrel megpályázott tíz szociális jellegű projekt közel ez a nyolcadik megvalósított beruházás. Negyvenkét hónap alatt kivitelezték a 3,6 millió lej összköltségvetésű befektetést, az Európai Unió által biztosított vissza nem térítendő támogatás értéke pedig 2,7 millió lej volt. Tulajdonképpen egy leromlott állapotban lévő ingatlanegyüttest újítottak fel, korszerűsítettek és bővítettek 1357,76 négyzetméternyi területen. Többek közt akadálymentesítették a bejáratokat, kis parkot alakítottak ki az épület körül, különféle felszereléseket, bútorzatokat és speciális eszközöket vásároltak. A közvetlen kedvezményezett a Bihar megyében nyilvántartott 20.533 fogyatékkal élő személy, indirekt módon pedig a hozzátartozók örülhetnek az új központ megnyitásának.

Versenytárgyalás

A 48 ágyas létesítményben a tervek szerint ideiglenes és állandó fekvőbeteg-ellátásra, ambuláns kezelésre, tanácskérésre és tájékozódásra egyaránt lehetőség nyílik majd. A Polgármesteri Hivatal partnereket keres az együttműködésre, ezért 6-8 héten belül versenytárgyalást fog hirdetni olyan civil szervezetek számára, melyek akkreditációval rendelkeznek a szociális szolgáltatások nyújtása területén, a kedvezményezett személyeket pedig a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) által kidolgozott kritériumrendszer alapján fogják rangsorolni és kiválasztani.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!