ERDON Helyi hírek

2014.06.23. 12:26

A pozsonyi csata még zajlik

Nagyvárad- Vasárnap este az EMNT által szervezett Szent László Napok előrendezvényeként Cey-Bert Róbert Gyula tartott előadást a Góbé csárdában a pozsonyi csatáról. Érdekes információkat közölt.

Nagyvárad- Vasárnap este az EMNT által szervezett Szent László Napok előrendezvényeként Cey-Bert Róbert Gyula tartott előadást a Góbé csárdában a pozsonyi csatáról. Érdekes információkat közölt.

Dr. Cey-Bert Róbert Gyula professzor igen sokoldalú ember, többek közt író és a Gasztronómiai Világszövetség elnöke, világszerte elismert gasztronómus, az ételek és borok szimbolikájának kutatója. Emellett büszkén felvállalja, hogy az Echo tévés Szaniszló Ferenc a barátja, mert ugyanannak az ősi értékrendnek a követői, valamint vasárnapi előadása során azt sem rejtette véka alá, hogy időnként egy sziú indiánnal eszmecserét folytat arról, hogy az amerikaiak, és más nyugat-európai nemzetek kezéhez miért tapad vér, és szerintük hogyan követtek el tömeggyilkosságokat. A magyarság lelki feltámadását szorgalmazza, mert meggyőződése, hogy a 907-es évi, a magyarok győzelmével zárult pozsonyi csata még mindig tart, csak most Brüsszelben és Strasbourgban zajlik a hadjárat lelki síkon a magyarok ellen, akiket a szomszéd és más nemzetek ki akarnak irtani folyamatosan napjainkban is. Azt tanácsolta ezért az egybegyűlteknek: ne veszítsék el a hitüket, ne adják fel, és ne fogadják el azt, hogy le lehet őket győzni, ehelyett inkább fogjanak össze. Meglátásában úgyis a most felnövekvő generáció már nem retteg, pozitív szelek kezdenek fújdogálni, és ez reményre ad okot. Megítélésében ugyanakkor az is örömteli, hogy újjáéledőben van a magyar lovasíjászat, de hogy ez miért fontos a 21. században, arra nem szolgált magyarázattal.

Új információk

Körülbelül egy órát tartó expozéját saját bevallása szerint azért is tartotta, hogy megcáfolja azt, amit a fősodorban levő történészek, a Magyar Tudományos Akadémia finnugor nyelvrokonság kutatói mondanak. Szerinte ugyanis semmi sem úgy történt, ahogy az a történelemkönyvekben és egyéb szaktanulmányokban olvasható, ezért ő most regényeket ír, hogy feltárja az igazságot. Nekünk nem tisztünk megállapítani, hogy akkor most kinek van igaza, döntsön a kedves olvasó, íme ízelítőül néhány kijelentése a meghívottnak: a honfoglalás helytelen kifejezés, mert amikor megérkezett ide Árpád, már itt éltek a szkíták, akik tulajdonképpen magyarok voltak, csak akkor még nem így nevezték magukat; valakik arra törekednek, hogy kitöröljék a magyarok emlékezetéből a győztes csatákat, s közéjük tartozik Anonymus is; a magyarok rokonok a japánokkal; keresztes hadjárat folyt a magyarok ellen a középkorban; a hun-magyarok egyistenhívők voltak és magas szintű erkölcsiség jellemezte őket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!