ERDON Helyi hírek

2014.05.27. 10:04

Duett-parádé volt a színházban

Hétfőn zajlott a nagyváradi Szigligeti Színházban a Duett-parádé című zenés est, amelyen népszerű magyar színészek, énekesek adtak elő részleteket híres operettekből és musicalekből.

Hétfőn zajlott a nagyváradi Szigligeti Színházban a Duett-parádé című zenés est, amelyen népszerű magyar színészek, énekesek adtak elő részleteket híres operettekből és musicalekből.

Úgy tűnik, el vannak kényeztetve a nagyváradi operettrajongók, hiszen az utóbbi időben sorra érkeznek a népszerű és közkedvelt magyarországi, többnyire budapesti előadóművészek, hogy kedvenc slágereikkel szórakoztassák őket, melyek a tapasztaltak alapján az évtizedek múlásával sem veszítenek varázserejükből azok körében, akiket elbűvöl ezen műfaj. A hétfő esti fellépők közt voltak visszatérő vendégek- mint például Miller Zoltán, Mahó Andrea és Baranyai Annamária-, és olyanok is, akiknek emlékeink szerint először tapsolhatott az itteni közönség: Bot Gábor, Bozsó József és Teremi Trixi. A két részes előadás különben úgy volt megrendezve, hogy mindkét „félidőben” egyaránt felcsendültek operett- és musical számok. A látványos koreográfia, a mutatós jelmezek, fellépőruhák és a „simijárás” meghozták a kívánt és várt hatást, no meg természetesen az olyan szerzemények is, mint a Cintányéros cudar világ, a Te rongyos élet, az Álom-álom, a Délibábos Hortobágyon vagy a Hajmási Péter, Hajmási Pál.

Hungarikum

Míg a hungarikumnak számító operettek esetében a Csárdás királynő, a Marica grófnő, a Mária főhadnagy és a Mágnás Miska jól ismert számai keltettek fergeteges hangulatot, addig a musical-blokkban Az Operaház fantomja, a Grease, a Miss Saigon, a Valahol Európában, a Jekyll és Hyde, a Sakk, valamint a Valahol Európában dalai vitték el a pálmát. De ugyanígy érdekes volt hallani a Lovestory filmbetétdalát magyarul, az Aladdinról készül rajzfilm zenéjét, a Meseautó „lakodalmasított” örökzöldjét vagy virtuálisan mozogni a Fame-Fény pörgő ritmusaira.

A művészek a Neoton Holnap hajnalig című számával vettek búcsút a lelkes publikumtól, az ováció és taps pedig arra engedett következtetni, hogy a jelenlevők tényleg nem bánták volna, ha az énekesek másnap reggelig szórakoztatják őket.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!