ERDON Helyi hírek

2014.03.12. 11:46

Új elnök a Diákszövetség élén

Nagyvárad- Kedd este a Sas-palotabeli Batyus klubban közgyűlést tartott a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD). Új elnököt választottak Erőss Ádám személyében, akinek egy évre szavaztak bizalmat.

Nagyvárad- Kedd este a Sas-palotabeli Batyus klubban közgyűlést tartott a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD). Új elnököt választottak Erőss Ádám személyében, akinek egy évre szavaztak bizalmat.

Dulău Dianna ülésvezető tudatta, hogy a közgyűlés határozatképes, így a leköszönő elnök, Olteanu Roberta megtarthatta tevékenységi beszámolóját. Bejelentette: az elmúlt egy év jó volt számára, sok hasznos tapasztalatot szerzett, de újabb megbízatást nem vállal. Nincs semmi baja az NMD-vel, nem száll ki teljesen a Diákszövetségből, továbbra is aktív tagja kíván lenni a tanügyi szakosztálynak, de nem érez többé motivációt a vezetői szerepre, úgy alakult a személyes élete, hogy megváltoztak számára a prioritások.

Felidézte, hogy az elmúlt hónapokban sikeres gólyabált szerveztek, illetve figyelemre méltóak voltak a Student Start rendezvényei és a néptáncgála is. Jól működtek a szakosztályok, az Ifjúsági Központban titkárnők nyújtottak segítséget a betérőknek. A negatívumok közé sorolta, hogy a Sas-palota több hónapon keresztül zárva volt, illetve véleménye szerint a tagtoborzáson is lendíteni kellene.

Elképzelések

Az elnöki tisztségre korábban egy személy nyújtott be pályázatot, Erőss Ádám, a Partiumi Keresztény Egyetem másodéves filozófiaszakos hallgatója. Kortesbeszédében felelevenítette, hogy 2011-ben kezdte pályafutását az NMD-nél, a Pár Sor című lapnál, melynek később főszerkesztője lett. Már tavaly sokan ösztökélték, hogy induljon az elnökválasztáson, de inkább a tanulmányaira szeretett volna koncentrálni eddig, részt vett egy ERASMUS-programban. Úgy fogalmazott: erős, biztos kézzel szeretné vezetni az NMD-t, nagyobb hangsúlyt fektetne az építkezésre, hatékonyabban együttműködne a MAKET-tel, a nyár folyamán elbeszélgetne a leendő tizenkettedikesekkel annak érdekében, hogy megtudja, mit gondolnak a diákszervezeti életről. Ugyanakkor megjegyezte: átszervezné a szakosztályokat, alelnöknek Éder Ákost javasolja maga mellé, és nyitott a párbeszédre, egészséges párbeszédre törekedne a többi diákszervezetekkel.

A titkos szavazásnál 10 igen, 1 nem és 2 tartózkodó vokssal választották meg Erőss Ádámot NMD-elnöknek, az alapszabályzat értelmében egy évre. A közgyűlés végén Debreczeni Sándor volt NMD-elnök élt néhány javaslattal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!