ERDON Helyi hírek

2014.02.23. 15:49

Szülői bál, jótékony céllal

Nagyvárad- Szombat este a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola nagy sikerű szülői bált szervezett az egyik biharpüspöki étteremben. Felléptek a tanintézmény diákjai, egy díszteremre gyűjtöttek.

Nagyvárad- Szombat este a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola nagy sikerű szülői bált szervezett az egyik biharpüspöki étteremben. Felléptek a tanintézmény diákjai, egy díszteremre gyűjtöttek.

Rendhagyó szülői bált szervezett szombat este a Szacsvay Imre Általános Iskola az egyik biharpüspöki étteremben, immár harmadik alkalommal, körülbelül 285 résztvevővel. A cél ugyanaz volt, mint egy esztendővel ezelőtt, ugyanis még mindig nem sikerült egy dísztermet kialakítani, és ismét bebizonyosodott, hogy milyen sok tehetséges gyermek jár ebbe a tanintézetbe, hiszen a rendezvény első felében „színpadra” lépő diákok szinte valamennyi műfajban jeleskedtek: többek közt színvonalas nép-, modern- és reneszánsztánc, dzsesszbalett, nép-, komoly- és könnyűzenei produkcióknak tapsolhatott a lelkes közönség, de ugyanígy versek is elhangzottak, és a diákok által készített képzőművészeti alkotásokra is licitálni lehetett.

Fellépések

Dicséretet érdemelnek az őket felkészítő tanárok, szakemberek: Kiss Tünde, Szilágyi Mária, Miklós Papp Zsuzsanna, Árkosi Júlia, Fekete Erika, Takács Zsuzsa és Bica Tünde, akiknek zöme kórust alkotva szintén fellépett. Méltán érdemelt tapsot Miklós Anna (II.C) somogyi népdala, a IV. B palóc karikázó és somogyi ugrós tánca, a III. C-sek és a IV. A-sok énekszámai: Szakács Ágnes, Szakács Márton és Marton Dorottya, valamint Halász Dóra (V. A) musical-produkciója, a Makai Anna népdaléneklése, Nagy Kira Csenge (V. A) dzsesszbalettje, a III., step by step osztály Petőfi-versösszeállítása, a VI. A reneszánsztánca, Fekete Tibor (VI. A) hegedűjátéka, a III. B-sek, a III. C-sek és a IV. A-sok modern tánca, Nagy Bernadett (VII. A) éneke, a III. C-s és a VI. B-s lányok tánca, illetve akrobatikus balettje. Csupán felsorolni őket is több percet vesz igénybe, reméljük, mindenkit megemlítettünk...

Az egybegyűlteket a szülőbizottság nevében Miklós János alelnök üdvözölte, majd Pásztor Gabriella igazgató és Biró Rozália szenátor is köszöntötte a jelenlevőket, utóbbi édesanyai minőségében is. A nyitókeringőt Miklós János és Kecse Gabriella aligazgatónő járta, az ezt követő össznépi tánchoz pedig a Grafiti zenekar szolgálta a talpalávalót.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!