ERDON Helyi hírek

2014.02.17. 13:32

Ismét megszervezik a gyermekotthonok találkozóját

A Nagyváradi Katolikus Egyetemista Lelkészség az idén is megszervezi a Bihar Megyei Gyermekotthonok Találkozóját a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, március 1-jén, szombaton.

A Nagyváradi Katolikus Egyetemista Lelkészség az idén is megszervezi a Bihar Megyei Gyermekotthonok Találkozóját a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, március 1-jén, szombaton.

Március 1-jén, szombaton 10-15 óra között a Nagyváradi Katolikus Egyetemista Lelkészség ismét megszervezi a Bihar Megyei Gyermekotthonok Találkozóját- tájékoztatta az Erdély Online-t Restás István szervező, programfelelős. A rendezvény célja egyrészt az állami gondozásban élő fiatalok bátorítása, másfelől pedig az otthonok, a nevelők és a gondozásban levő gyermekek, illetve fiatalok közötti kapcsolatteremtés elősegítése, információs hálózat kialakítása. Az eseményen tehát nem csak az intézmények képviselői lesznek jelen, hanem több mint száz olyan gyermek és fiatal is, akik számára az életnek az árnyoldalából több jutott, nem adatott meg nekik sem az otthon melege, sem egy szerető család gondviselése. A programok változatosak, szórakoztatóak és egyben tanulságosak is lesznek, meghívást kaptak Nagyvárad, Nagyszalonta, Bélfenyér, Élesd, Szentjobb és Gálospetri települések gyermekotthonai.

Zenés-prózai előadás

Az összejövetel mottója Máté evangéliumából származik („Legyetek olyanok, mit a gyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa”), melyhez kapcsolódva a köszöntés és a közös imát követően arra kérik majd a gyermekeket: mutassanak be egy kis szeletet az életükből, ezáltal is a jelenlevők lelki gazdagodását segítve. A közös, szerény ebéd elfogyasztása után Paor Lilla budapesti előadóművész és Meleg Réka váradi színésznő fognak fellépni Messze hangzó harangszó hívott engem ide... című előadásukkal, majd ajándékozással zárul az együttlét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!