ERDON Helyi hírek

2014.01.13. 13:28

Nem volt tolongás az élelmiszerekért

Háromhetes szünet után hétfőn újraindult a PEAD 2013 programon belüli élelmiszerosztás a Sucevei utcai lerakatban. A délelőtt folyamán alig több mint húszan jelentkeztek.

Háromhetes szünet után hétfőn újraindult a PEAD 2013 programon belüli élelmiszerosztás a Sucevei utcai lerakatban. A délelőtt folyamán alig több mint húszan jelentkeztek.

Ezúttal nem kellett hosszasan sorban állni, néhányan ugyan már nyolc előtt ott voltak, de azt követően szinte csak elvétve jöttek igénylők, így azonnal sorra kerültek. Többnyire olyan személyek jelentkeztek, akik már korábban kiváltották az élelmiszereket, de nem kapták meg a húskonzerveket. Amint Alin Beneatól, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) munkatársától megtudtuk, ezúttal csak a húskonzervvel akadtak gondok, az eddigiek során semmi más nem hiányzott.

Pótlisták

A több mint 12 ezer váradi jogosultnak több mint hetven százaléka jött el eddig az élelmiszerekért, s aki ezt mostanáig nem tette meg, legkésőbb március végéig jelentkezhet. Míg tavaly egyes kategóriájú jogosultakat a megállapított ábécésorrend szerint vártak, mostantól ettől függetlenül jelentkezhetnek.

Azok a jogosultak, akik valamilyen oknál fogva kimaradtak az ASCO listáiról, december elejéig jelentkezhettek, hogy pótlistára vegyék fel őket, s nekik kevesebb liszt, cukor és húskonzerv jár, mint azoknak, akik eredetileg is szerepeltek a listákon. A megadott határidőig 364-en iratkoztak fel a pótlistákra.

Mint arról már beszámoltunk, az élelmiszercsomag azoknak jár, akik szociális segélyt, illetve munkanélküli segélyt kapnak, azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek az összjövedelmük nem lépi túl a havi nettó 400 lejt, valamint az I. és II. fogyatékossági besorolásban lévőknek.

Egy élelmiszercsomag tizenhét kilogramm lisztet, kilenc kg málélisztet, három kg cukrot, négy húskonzervet, egy csomag makarónit, öt liter olajat, két üveg zakuszkát, egy paradicsompaszta konzervet, valamint egy kisebb üveg virágmézet tartalmaz. Akik pótlistára kerültek, csak tíz kg lisztet, egy kg cukrot és egy húskonzervet kapnak, a többi élelmiszerből pedig ugyanannyit, mint a többiek.

Jelenleg mindegyik élelmiszerből elegendő van raktáron, s hétköznap 8-tól 15.30-ig várják az igénylőket. Tegnap a legtöbb gondot az okozta, hogy egyesek elfelejtették magukkal hozni a személyazonossági okiratukat, mások pedig másolatot mutattak fel az eredeti helyett.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!