ERDON Helyi hírek

2014.01.20. 13:02

Ismét felfüggesztették Dumét

Bihar megye - Kevéssel miután szabadlábra helyezték, Adrian Dume elfoglalta igazgatói tisztségét a CJCPCT élén, öt napra rá viszont újfent felfüggesztették tisztségéből. Újabb gyanús ügyek merültek fel.

Bihar megye - Kevéssel miután szabadlábra helyezték, Adrian Dume elfoglalta igazgatói tisztségét a CJCPCT élén, öt napra rá viszont újfent felfüggesztették tisztségéből. Újabb gyanús ügyek merültek fel.

Mint arról annak idején beszámoltunk, a Tradicionális Népi Kultúra Népszerűsítésének és a Hagyományőrzés Bihar Megyei Központjának (CJCPCT) igazgatóját október végén helyezték előzetes letartóztatásba, a közérdekek elleni hivatali visszaélés vádjával. December folyamán, mintegy két hónappal letartóztatását követően szabadlábra helyezték, s kevéssel később, január 8-án Cornel Popa, a Megyei Tanács elnöke aláírta azt a rendelkezést, melynek értelmében, mivel véget ért előzetes letartóztatása, Dume ismét elfoglalhatja pozícióját.

Kiterjesztették

Amint Mircea Jacantól, a Megyei Tanács szóvivőjétől megtudtuk, ugyanaznap az intézmény átiratot küldött a Korrupcióellenes Országos Igazgatóságnak, melyben kérték, hogy tisztázzák, milyen fázisban van a Dume ellen kezdett eljárás, ugyanis a menedzsment szerződést fel kell függeszteni per esetén, illetve ha az ellene folytatott vizsgálat folyamatban van. A választ 13-án kapták meg, ennek értelmében Dumét még aznap felfüggesztették igazgatói tisztségéből, a kihelyezett igazgatói tisztséget pedig ismét Mircea Jacan foglalta el.

Szintén január 13-án Adrian Dumét a DNA nagyváradi székhelyére citálták, ahol az ügyészek tudatták, hogy újabb, a nevéhez kapcsolódó visszaélési ügyekre is kiterjesztették az ankétot, emiatt az elkövetkezendő harminc nap folyamán nem hagyhatja el az országot és nem is foglalhatja el tisztségét. Ezek az ügyek hasonlóak a korábbiakhoz, a gyanú szerint az igazgató fiktív költségek alapján állított ki számlákat.

Mircea Jacan kihelyezése hatvan napra szól, ezt a periódust szükség esetén meg lehet hosszabbítani, tudatta. Egyelőre – mint hozzátette – nem sok tevékenység zajlik a központban, ugyanis még nincs meg az idei költségvetésük. Igyekeznek nagy vonalakban összeállítani idei programjaikat.

Neumann Andrea

Címkék#Adrian Dume

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!