ERDON Helyi hírek

2013.12.16. 16:11

Változott a vasúti menetrend

Az elmúlt vasárnap hatályba lépett az új vasúti menetrend, mely 2014. december 13-ig lesz érvényes. Naponta 1169 vonatszerelvény van mozgásban, közel kétszázzal kevesebb, mint eddig.

Az elmúlt vasárnap hatályba lépett az új vasúti menetrend, mely 2014. december 13-ig lesz érvényes. Naponta 1169 vonatszerelvény van mozgásban, közel kétszázzal kevesebb, mint eddig.

Belföldön az állami vasúttársaság személyszállító részlege, a CFR Călători biztosítja továbbra is az összeköttetést a nagyvárosok, illetve az ezek közelében levő kisebb települések közt, összesen 1169 járattal, melyek közül 247 InterRegio és 922 Regio. Ugyanakkor maradnak az ingajáratok is, valamint az idényjáratok a nyári időszakban a tengerpart és a hegyvidéki üdülőközpontok irányába. Változásnak számít, hogy valamennyi InterRegio szerelvény naponta közlekedik, kivéve három vonatpárt a Bukarest északi pályaudvar- Ploiesti útvonalon. Ugyanakkor pluszba február 1-től új vonatpár fog közlekedni a Bukarest északi pályaudvar- Konstanca, Galac- Konstanca, Szörényvár- Temesvár északi pályaudvar útvonalon, és újra összeköttetést biztosítanak Bukarest északi pályaudvara és Kolozsvár közt, Piskin (Simeria) keresztül (IR 1823/1824), valamint Bukarest északi pályaudvara és Temesvár között, Aradon keresztül (IR 1621/1622).

Nemzetközi járatok

2014-ben az utasoknak naponta rendelkezésére állnak nemzetközi járatok Bukarest északi pályaudvaráról Bécs, Budapest (az oda vezető út 29 eurótól kezdődik), Szófia, Isztambul és Kisinyov irányába. Ugyanakkor a magyar fővárosba közvetlenül indulnak napi nemzetközi járatok Temesvárról, Brassóból, Marosvásárhelyről és Kolozsvárról. Emellett a jövő év folyamán folytatódni fognak a vasúti infrastruktúra felújítási munkálatai a IV-es páneurópai korridoron, ezért egyes övezetekben valószínűleg forgalomkorlátozások lesznek. Szintén a CFR-rel kapcsolatos hír, hogy a különböző kategóriába sorolt személyeknek adott ingyenes utazási szelvények 2014. január 31-ig érvényesek.

Bővebb információk a menetrendről a www.cfrcalatori.ro honlapon találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!