ERDON Helyi hírek

2013.11.18. 08:35

Tehetséges diákok szavaltak

A Partiumi Ady Endre Szavalóverseny díjkiosztó ünnepségét november 16-án, szombaton tartották. Közös koszorúzásra is sor került aznap.

A Partiumi Ady Endre Szavalóverseny díjkiosztó ünnepségét november 16-án, szombaton tartották. Közös koszorúzásra is sor került aznap.

Míg a szavalóverseny első napja, november 15-e a megmérettetésről szólt, másnap a résztvevők, diákok és pedagógusok közösen koszorúzták meg A Holnaposok szoborcsoportját, valamint Ady Endre mellszobrát. Utóbbinál Tóth Márta, az Ady Endre középiskola igazgatónője méltatta a költő életútját, váradi éveit, majd Géczi Júlia, az iskola tizenkettedikes diákja elszavalta Ady Endre A hosszú hársfa-sor című versét. A résztvevők a koszorúzást követően megtekinthették a Szigligeti Színházat is. A délelőtti programot követően került sor az ünnepélyes díjkiosztóra, amely alkalmával nem csak a szavalatokat, hanem a beérkezett képzőművészeti alkotásokat is díjazták.

Köszöntés

Tóth Márta köszöntőjében kifejtette, hogy a zsűri idén nagyon meg volt elégedve a versenyzők teljesítményével és felkészültségével. Hangsúlyozta, hogy csupán részpontok választották el a helyezéseket. Az igazgatónő elmondta, hogy a szavalóverseny komoly tekintélyre tett szert az elmúlt évek során, amely a versenyzés és a versmondás öröme mellett más élményekkel is gazdagította a résztvevőket. „Az eredményektől függetlenül mindannyian nyertesei vagyunk ennek a versenynek, hiszen közelebb kerülhettünk Ady költészetéhez. Ezért is kérjük a tanárkollégák támogatását a továbbiakban is, biztassák diákjaikat a versmondásra, hogy közös ünneppé varázsolhassuk a szavalóversenyt” – tette hozzá végezetül Tóth Márta.

Nyertesek

A köszöntőbeszédeket követően kihirdették az eredményeket is. A IX–X. kategóriában első lett János Abigél (Szatmár), második lett Traier-Kiss Roland (Berettyóújfalu) és Kovács Ivett (Nagyvárad, Lorántffy Zsuzsanna gimnázium), harmadik helyezést pedig Darabont Gitta (Nagyvárad, Eminescu iskola) ért el. A XI–XII. kategóriában első lett Géczi Júlia (Nagyvárad, Ady líceum), második lett Varga Boglárka (Kolozsvár) és Oláh Szilárd (Kolozsvár), míg harmadik helyezést ért el Bálint Szilárd (Szilágysomlyó). A Partiumi Keresztény Egyetem különdíját Traier-Kiss Roland és Varga Boglárka kapta, míg az Alma Mater Alapítvány különdíját Duna Orsolya és Géczi Júlia. A képzőművészeti alkotások kategóriában első lett Varga Noémi (Lorántffy) és Sallay Márton (Művészeti Líceum), második Kőszegi Tímea (Szent László iskola) és Fejér Izabella (Torda), harmadik pedig Szomolányi Tímea és Irázi Beáta (Szent László iskola), valamint Borbély Priscilla (Művészeti Líceum).

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!