ERDON Helyi hírek

2013.11.13. 09:11

Pénzhamisítás

Két nagyváradi fiatal előzetes letartóztatásáról döntött pénteken a Nagyváradi Törvényszék. Iuliu Rotundu és Cristian Toro százlejeseket hamisított és helyezett forgalomba augusztustól kezdve Nagyváradon, a Metro nagyáruházban, valamint a Transilvania Bankban.

Két nagyváradi fiatal előzetes letartóztatásáról döntött pénteken a Nagyváradi Törvényszék. Iuliu Rotundu és Cristian Toro százlejeseket hamisított és helyezett forgalomba augusztustól kezdve Nagyváradon, a Metro nagyáruházban, valamint a Transilvania Bankban. Az ügy felderítése céljából a Bihar megyei rendőrség szervezett bűnözés és drogellenes brigádjának két tagja sikerült közel kerüljön a pénzhamisítókhoz, egyikük szeptember folyamán vásárolt is 25 hamis bankjegyet, melyeken utóbb azonosították Cristian Toro ujjlenyomatait. Október 16-án újabb 25 papírpénzt vásároltak, november 7-én pedig, egy újabb tranzakció lebonyolításakor a rendőrök rajtakapták a két fiatalt.

A nyomozók összesen 150 hamis bankjegyet találtak, s a vádlottak péntek óta 29 napos előzetes letartóztatásukat töltik. A bíró azzal indokolta döntését, hogy mindketten visszaeső bűnözők, Rotundu például 34 betörést követett el, cégeknél, templomokban, pártszékhelyeken, szerkesztőségekben, s legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly, év végén szabadult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!