ERDON Helyi hírek

2013.11.07. 10:28

Legyen az egészség hungarikum

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke tartott előadást a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, ismertetve a Béres csoport múltját és jelenét, a Béres termékeket és egyéb érdekes információkat.

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke tartott előadást a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, ismertetve a Béres csoport múltját és jelenét, a Béres termékeket és egyéb érdekes információkat.

A Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégium Gazdaság- és Társadalomtudományi Műhelyének szervezésében november 6-án, szerda délután dr. Béres József tartott előadást, ismertetve a Béres Gyógyszergyár Zrt. több mint húsz éves múltját, termékeit, a jelenleg is zajló fejlesztéseket, gyógyszerforgalmazást és a karitatív tevékenységeket is. „Édesapám, id. dr. Béres József hitvallását követve, az elmúlt húsz évben mindent az emberi egészségért tettünk, ezért vált jelmondatunkká a: Béres, az egészséges emberért. A Béres értékek is ehhez igazodnak, hiszen fontosnak tartjuk az emberi élet és egészség védelmét, a folyamatos fejlesztést és innovációt, az emberközpontú munkahelyet, családi tulajdonú vállalkozásként a függetlenséget, rugalmasságot és a hosszú távú tervezést, az üzleti tisztességet és nem utolsó sorban az elkötelezett társadalmi szerepvállalást”. Dr. Béres József elmondta, hogy a legendás termék, amelyre az egész cégcsoport épül, a Béres Csepp 1972-ben született, de csak 1978-ban engedélyezték terjesztését kereskedelmi forgalomban, ebben az időszakban, nem csak a terméket, hanem annak megalkotóját, id. Béres Józsefet is számtalan kritika érte. 2000-ben a Béres Cseppet hivatalosan is gyógyszerré minősítették, 2013 szeptemberében pedig a magyarországi Hungarikum Bizottság hungarikummá minősítette.

Béres termékek

A kezdeti egyetlen termék mellé ma már több mint hatvan készítmény 200 kiszerelésben tartozik a Béres Gyógyszergyár termékkínálatába: az immunerősítő készítmények mellett, vitaminok, fájdalomcsillapítók, koleszterin csökkentők, porc és csont erősítők, koncentráló képességet javító és fogyókúrát kiegészítő készítmények. Dr. Béres József kiemelte, hogy a cég sikerességéhez az is hozzájárul, hogy a tudatos magyar vásárlók, a magyar gyógyszergyártóktól vásárolják meg készítményeiket és nem a nemzetközi gyártóktól. Mint elmondta a Béres csoport nem csak gyógyszer gyártással és forgalmazással foglalkozik, hanem karitatív tevékenységet is folytat, támogatva a daganatos betegeket, a magyar kultúrát, oktatást és egyházakat. Dr. Béres József beszélt családjáról is, akik mind a vállalat működésért dolgoznak, valamint családi vállalkozásukról, az erdőbényei (Tokaj-Hegyalja) Béres Szőlőbirtokról és Pincészetről. Az előadást követően a közönség feltehette kérdéseit.

Nagy Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!