ERDON Helyi hírek

2013.11.18. 17:39

Jubilált a Ki Mit Tud?! nagy családja

Nagyvárad- Vasárnap este a Szigligeti Színházban jubileumi gálával ünnepelték meg, hogy 10 éves lett a Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület és az RMDSZ Bihar megyei szervezete által rendezett Ki Mit Tud?! tehetségkutató. Fellépett számos győztes versenyző, illetve csapat.

Nagyvárad- Vasárnap este a Szigligeti Színházban jubileumi gálával ünnepelték meg, hogy 10 éves lett a Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület és az RMDSZ Bihar megyei szervezete által rendezett Ki Mit Tud?! tehetségkutató. Fellépett számos győztes versenyző, illetve csapat.

Vasárnap este a nagyváradi Szigligeti Színházban több órán keresztül zajlott jubileumi gálaünnepséggel emlékeztek meg arról, hogy tíz éves lett a térség egyik legmeghatározóbb és -jelentősebb kulturális és közösségi rendezvénye, az RMDSZ Bihar megyei szervezete által útjára indított Ki Mit Tud?! elnevezésű tehetségkutató vetélkedő. Természetesen nem lehetett jelen, illetve léphetett fel mindenki, aki az elmúlt évtizedben szervezett kiírások valamelyik kategóriáját megnyerte, de a közönség így is változatos műfajú produkcióknak tapsolhatott, voltak nép- és könnyűzenei előadások, szavalatok és énekszámok, táncbemutatók.

Az egybegyűlteket köszöntő Czvikker Katalin főszervező, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének kultúráért felelős ügyvezető alelnöke azt emelte ki, hogy a teljesség igénye nélkül több nyertes versenyző, illetve csoport mellett igyekeztek meghívni azokat az együttesvezetőket és -alapítókat, koreográfusokat is, akiknek a felkészítettjei jól szerepeltek, tudásbeli fejlődésük az évek folyamán töretlen volt. Ugyanakkor nem feledkeztek meg a zsűritagokról- sajnos közülük néhányan elhunytak-, és a műsorvezetőkről, valamint a támogatókról és a helyi szakaszok szervezőiről sem.

Fellépők

Biró Rozália szenátor, mint a sorozat fővédnöke és ötletgazdája felidézte, hogy 2003-ban közösségi akaratból, igényből indították útjára a Ki Mit Tud?!-ot, mely aztán valóra vált álomként, valóságként túlszárnyalta az eredeti elképzeléseket. Értékeket és hagyományt teremtett, melyeket meg kell becsülnünk, a résztvevők, közreműködők pedig egy összetartó családot alkotnak.

A felvezető beszédek után az ünnepeltek ismét bebizonyították, hogy anno nem véletlenül vagy érdemtelenül nyerték el a jutalmukat. Talán nosztalgiázva is egy kicsit, vagy felidézve a régi szép emlékeket, újfent színpadra lépett a Mistique menettánccsoport, a mezőtelegdi Pacsirták néptánccsoport, a micskei Görböc néptánccsoport, Martin Tímea, Beke Viktória Kincső, a margittai Gyöngyvetők néptánccsoport, Krisztik Noémi, Bodor Edina, a Smile Girls és a Mini Smile Girls, Mosneag Cristian, a nagyszalontai Toldi néptánccsoport, az Infinity moderntánc-csoport, az Arnie Dance, a Free Steps, a székelyhídi Tini Dance Center több csoportja, a borsi Galagonya néptáncegyüttes gyermek és felnőttcsoportja, Boros Emőke, az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport, az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoport, Deac Lăcrămioară, a Unique, a Mini Unique és a Feat Team hip-hop csoportok, a Sweet Melody, a Melody, a Classic és az Atitud dzsesszbalett csoportok. A program keretében külön blokkot érdemeltek Molnar Monica canto-könnyűzene tanárnő tanítványai: Patay Róbert (aki ugyan soha nem jelentkezett a Ki Mit Tud?!-ra, de országos hírnevet szerezve Várad hírnevét öregbíti), Czvikker Lilla, Páll Tímea, Popovici Dóra, Fazekas Kriszta, Tolvai Renáta és Kriszta Réka Piroska. A maratoni hosszúságú seregszemle a Himnusz eléneklésével zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!