ERDON Helyi hírek

2013.11.18. 08:44

Gólyaolimpia a Szent Lászlóban

November 15-én, pénteken került sor a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum idei gólyabáljára, melynek témája az olimpiai játékok voltak. Hat gólyapár versengett.

November 15-én, pénteken került sor a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum idei gólyabáljára, melynek témája az olimpiai játékok voltak. Hat gólyapár versengett.

A gólyabál előtt Exc. Böcskei László megyés püspök osztotta meg gondolatait a gólyákkal és a résztvevőkkel, ezt követően pedig fogadalomtételre került sor, majd következhetett a hat gólyapár bemutatkozása. A gólyák aszerint, hogy milyen sportágat képviseltek, sportos felszerelésben léptek színpadra, majd be kellett mutassák magukat és az általuk képviselt sportot, de a szövegbe megadott szavakat is bele kellett szőjenek. A második feladat során tánctudásukat kellett megmutatniuk, majd a harmadik próba keretében az olimpiai játékokkal kapcsolatos kvízkérdésekre kellett válaszolniuk. A következő feladat alatt a lány gólyák dekáztak léggömbökkel, míg a fiúk egy, a homlokukra helyezett kekszet kellett úgy megegyenek, hogy kézzel nem érhettek hozzá. A hatodik feladat során szintén a lányok voltak a főszereplők: egy sós-ecetes vízzel teli edényből kellett kihalásszanak foggal három almát. A fiúknak is halászni kellett, de nekik három cukorkát egy tál lisztből, szintén kéz nélkül. A nyolcadik feladat során a gólyapárok egyéni zenés-táncos produkcióikat mutatták be, majd az utolsó próbán ismét a testmozgás került előtérbe.

Műsorok

A feladatok között és míg a zsűri visszavonult meghozni döntését több műsorszámot is megtekinthettek a nézők: fellépett többször is az iskola tánccsoportja, a Sunshine tánccsoport és a Mystique mazsorett csoport. A nyolctagú zsűri – Zalder Éva igazgató, Haráncsek Klementina aligazgató, Tóth Erika, Kovács Márta, Dulău Diana, Takács Péter tanárok, Szabó Ervin spirituális atya és Hegedűs Krisztina, a tavalyi győztes gólyapár képviselője – kihirdették az eredményt. A 2013-as gólyabál győztese Kuncz Márk és Miklós Petra (IX. A) lett.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!