ERDON Helyi hírek

2013.10.22. 10:43

Tizenöt évet kapott a vadászgyilkos

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélték azt az orvvadászt, aki ez év márciusában fejbe lőtt egy 27 éves fiatalt. Az ítélet nem végleges.

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélték azt az orvvadászt, aki ez év márciusában fejbe lőtt egy 27 éves fiatalt. Az ítélet nem végleges.

A Nagyváradi Törvényszék ítéletet hirdetett F. S. 27 éves biharhosszúaszói (Husasău de Tinca) fiatal ügyében, akit ez év márciusában lőtt fejsebbel holtan találtak a Vasand település közelében levő vadászterületen. Mint a későbbi nyomozás kiderítette, az áldozatot egy orvvadász lőtte le. A fiatalember feltételezett gyilkosa, M. B. ellen gyilkosság, orvvadászat és nem halálos fegyver birtoklása miatt indult nyomozás, október 21-én hétfőn 15 év szabadságvesztésre ítélték, társát G. D. pedig három év börtönbüntetésre orvvadászat miatt. Ovidiu Musta bíró 200.000 euró kártérítés kifizetésére kötelezte M. B., az áldozat öt családtagjának egyenként 40.000 eurót kell kifizessen erkölcsi kártérítésként. Az ítélet alapján a bíróság elrendelte a két vádlott által birtokolt fegyverek lefoglalását, valamint fejenként 2.500 lej kifizetését az állam felé az eljárási költségek fedezésére. Az ítélet nem végleges, a vádlottak tíz napon belül megtámadhatják azt, ez esetben az ügyet a Nagyváradi Ítélőtábla veszi át.

Előzmények

Mint már megírtuk, ez év márciusában lőtt fejsebbel holtan találtak egy 26 éves fiatalembert a székelyteleki erdőben, az alsókocsobai vadásztársasághoz (melynél a férfi dolgozott) tartozó területen. Az áldozatra Biharhosszúaszó és Vasand települések közötti részen talált rá egy őr, aki a lövések eldördülése után sietett a helyszínre, és rögtön hívta a 112-es sürgősségi számot. Az elsődleges vizsgálatok alapján megállapították, hogy a fiatalembert egy vadászpuskával lőtték fejbe, közelről. Valószínűleg az orvvadász követte el a gyilkosságot, miután a későbbi áldozat tetten érte őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!