ERDON Helyi hírek

2013.10.02. 15:57

Az élelmiszersegély-osztás programja

Október 3-án kezdi el osztani a nagyváradi Közösségi És Szociális Ügyek Hivatala (ASCO) az Európai Unió által biztosított élelmiszersegélyeket az arra jogosult, hátrányos helyzetű emberek számára.

Október 3-án kezdi el osztani a nagyváradi Közösségi És Szociális Ügyek Hivatala (ASCO) az Európai Unió által biztosított élelmiszersegélyeket az arra jogosult, hátrányos helyzetű emberek számára.

A hivatal honlapján közölt információk szerint Nagyváradon összesen 12.136 személy jogosult erre a segélyre, melyet azok a családok és egyedülálló személyek kaphatják meg, akik a 416/2001számú törvény alapján hozott polgármesteri döntés értelmében garantált minimális jövedelemre jogosultak, továbbá jogosultak e segélyre a nyilvántartásba vett munkanélkülieknek, azok a nyugdíjasok, akiknek nyugdíja nem éri el a havi 400 lejt, a súlyos fogyatékosok, a háborús veteránok, a volt politikai foglyok, a deportáltak, a forradalmárok, stb. Egy személy csak egy élelmiszercsomagot kaphat még akkor is, ha több kedvezményezett kategóriába is besorolható (például kisnyugdíjas és súlyos fogyatékos is). Egy segélycsomag 37,5 kilónyi élelmiszert foglal magában, konkrétan 17 kiló lisztet, kilenc kiló kukoricadarát, fél kilónyi száraztésztát, öt liter étolajat, 800 gramm paradicsomkonzervet, 800 gramm zakuszkát, 0,25 kiló mézet, három kiló cukrot. A segélyezetteknek jár 1,2 kiló húskonzerv is, de ezt egy későbbi időpontban fogják kiosztani.

Program

Az élelmiszersegélyek kiosztása csütörtökön kezdődik és november 7-ig tart. Az ASCO jogosultsági kategória és az abc-sorrend alapján osztja ki az élelmiszercsomagokat a következő ügyfélfogadási program szerint. Október 3-án és 4-én a garantált minimális jövedelemre jogosult személyek mehetnek felvenni a segélyt. Október 3-án az A-J névsorba tartozók, október 4-én a K-Z névsorba tartozók vehetik át a csomagot.

Október 7-22 között a fogyatékos személyek vehetik fel a segélyt a következő betűnévsor szerint: október 7.: Aa-Beu; október 8.: Bic-Bz; október 9.: C; október 10.: D-F; október 11.: G-H; október 14.: I-J-K-L.: október15.: Ma-Mi; október 16.: Mo-Mz-N-O; október 17.: P; október 18.: R-Sa-Su; október 21.: Sz-T; október 22.: U-V. Október 23. és november 4. között a 400 lejnél alacsonyabb nyugdíjú nyugdíjasok vehetik fel az élelmiszercsomagot a következő betűnévsor szerint: október 23.: Aa-Bon; október 24.: Bor-BZ-C; október 25.: D-E-F; október 28.: G-H-I; október 29.: J-K-L; október 30.: M-N; október 31.: O-R; november 1.: Sa-Sza; november 4.: Sze-T-U-V-X-Y-Z. November 5-7 között a nyilvántartásba vett munkanélküliek vehetik fel a segélycsomagot ábácé névsorrendben a következő program szerint: november 5.: A-E; november 6.: F-O; november 7.: P-Z névsor.

Nehéz csomag

A csomagokat a hivatal Vámház/Sucevei utca 32-34 szám alatti raktárából lehet átvenni a fenti program szerint. A jogosultak vigyék magukkal a személyi igazolványukat, és amennyiben egy meghatalmazott személy akarja átvenni a segélyt, el kell vigye mind a saját, mind a segélye jogosult személynek a személyi igazolványát. Kiskorú jogosultak esetében fel kell mutatni a születési bizonyítványt és a törvényes eltartók személyi igazolványát is. Az ASCO felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy, az élelmiszersegély súlya 37,5 kiló, melynek elszállításáról a haszonélvezők kell gondoskodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!