ERDON Helyi hírek

2013.09.22. 12:37

Világrekorder kártyaemelésben

Szeptember 21-én, szombaton délelőtt Béres Balázs, művésznevén Cripto megdöntötte a legtöbb Charlier emelés egy perc alatt kategória Guinness világrekordját.

Szeptember 21-én, szombaton délelőtt Béres Balázs, művésznevén Cripto megdöntötte a legtöbb Charlier emelés egy perc alatt kategória Guinness világrekordját.

Hetvenhárom emeléssel eddig egy cseh fiatalember tartotta a világrekordot ebben a kategóriában, Béres Balázsnak, -aki új rekordok felállítása mellett, bűvészkedéssel és mentalizmussal is foglalkozik – 82 kártya emeléssel sikerült megdöntenie a rekordot. A kísérletre szombaton délelőtt került sor a várad Mihai Eminescu Főgimnáziumban. A Charlier emelés nem más, mint egy fajta kártyaforgatás, amelyet a kísérlet során egy kézzel kell forgatni, egy perc alatt a legtöbbször. Az új rekordfelállítás már az első próbálkozásra sikerült 78-al, de ezt további próbálkozások is követték. A tizenhetedik alkalommal sikerült megdöntenie saját rekordját is, így 82-re feljavítva az eredményt. A rekordkísérlet alatt kamerák rögzítették az eseményeket, a felvételeket a tanúk aláírásaival együtt Béres Balázs Londonba küldi, ahol egy bizottság állapítja meg hivatalosan az új Guinness rekordot. A postázást követően egy-két hónap múlva várható válasz.

Rekordkísérlet

Az egy perces kategória mellett Béres Balázs tavaly júniusban már megdöntötte az egy órás kategóriát is. Akkor a 2475 emelést 2985-re javította fel. Az erről a világrekordról szóló diplomát tavaly ősszel vehette át, amelyet követően eldöntötte, hogy az egyperces kategóriában is első szeretne lenni. A rekordra egy éven keresztül naponta több órát gyakorolt körülbelül, hiszen át kellett alakítsa az edzést, a kézizmok fejlesztését, hiszen ebben az esetben a gyorsaság számít. Béres Balázs öt éve foglalkozik bűvészkedéssel, majd a mentalizmussal is megismerkedett. Eredetileg informatikusnak készült, de „valami hiányzott, amit a bűvészet ad meg, mégpedig azt, hogy pillanatok alatt mosolyt tudok csalni az emberek arcára”. Béres Balázs október 16-ára tervez önálló estet, amelyen a nézők megismerhetik különböző kísérletek során, hogy milyen szenzációs dolgokra képes az emberi agy. A gondolatolvasás, a ráhangolódás, befolyásolás és a véletlenek összejátszása lesz a témája a körülbelül másfél órás estnek, ígérte Béres Balázs.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!