ERDON Helyi hírek

2013.09.17. 14:58

Lelkigyakorlat a Posticumban

Nagyvárad - Kéthetente, péntekenként szemlélődő lelkigyakorlat zajlik a Posticum kápolnájában, Tariska Eszter, Jálics Ferenc jezsuita atya tanítványának a vezetésével.

Nagyvárad - Kéthetente, péntekenként szemlélődő lelkigyakorlat zajlik a Posticum kápolnájában, Tariska Eszter, Jálics Ferenc jezsuita atya tanítványának a vezetésével. Havonta egyszer a program kiegészül a szombat délelőttel. Ezen a héten pénteken 18-tól 20 óráig, valamint szombaton 8-tól 12 óráig tart a gyakorlás, ezenkívül pénteken 17-18, valamint szombaton 12-13 óra között személyes beszélgetésre is van lehetőség. A szombati nap programja: 8-tól 9-ig szemlélődés, 9-től 10-ig csi kung, 10-től 10.30-ig uzsonna, 10.30-tól 11.30-ig szemlélődés, melyet az élmények megosztása követ. Uzsonnára mindenki hozzon magával valami könnyű ennivalót (kis gyümölcsöt, kekszet, stb.), fontos, hogy ne azt fogyassza el, amit hozott, hanem amit a másik.

A szemlélődő imádság közvetlen, egyszerű és spontán kapcsolat az Istennel. Nem cselekedetekkel, vallásos szövegek imádkozásával, hanem teljes önátadásban, magával a létezésünkkel szolgáljuk és dicsérjük Istent. Jézus azt mondta: Isten országa tibennetek van. Ezt a bennünk jelenlévő országot keressük. A Szentírásból az eszünkkel tudjuk, hogy Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtett minket, de ezt a valóságot nem érezzük és nem éljük. Hogy ezt megtapasztaljuk, a csendbe megyünk. A csendben hagyjuk, hogy minden lényegtelen lehulljon, s ezáltal a lényeges felragyoghasson.

További részletek a www.posticum.ro honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!