ERDON Helyi hírek

2013.09.30. 17:42

Autópályát akarnak a vállalkozók

Nagyvárad- Múlt pénteken Váradon ülésezett a Romániai Munkáltatók Országos Szövetségének vezető tanácsa. A várban található Üzleti Központban tartott sajtótájékoztatón összegezték a történteket.

Nagyvárad- Múlt pénteken Váradon ülésezett a Romániai Munkáltatók Országos Szövetségének vezető tanácsa. A várban található Üzleti Központban tartott sajtótájékoztatón összegezték a történteket.

Marian Petru Miluţ, a Romániai Munkáltatók Országos Szövetségének (UNPR) elnöke elmondta, hogy találkoztak Ilie Bolojan polgármesterrel, Cornel Popa megyei tanácselnökkel és Claudiu Pop prefektussal is. A tárgyalások abba az irányba terelődtek, hogy Nagyvárad egy fontos „projekt” lehetne Románia gazdasági életében, a vállalkozók ezzel kapcsolatban jelezték, hogy ennek elengedhetetlen feltétele a repülőtér korszerűsítése, illetve bővítése, valamint az, hogy a város autópályán keresztül is megközelíthető legyen, nem csupán Erdély irányából, hanem Debrecen felől is. A magyar kormány és a cívis város önkormányzata áldását adta erre, jó lenne, ha a Ponta-kabinet is felkarolná az ötlet, és támogatná ezt. A tanácskozáson szó esett továbbá arról is, hogy népszerűsítene kellene a regionális beruházásokban rejlő lehetőségeket, több közös befektetésre volna szükség nem csupán a Biharral szomszédos romániai megyékkel, hanem a határ túl oldalán levőkkel is.

Célkitűzések

Megtudtuk azt is, hogy az UNPR célkitűzései közt szerepel a tagok érdekeinek hatékonyabb promoválása, egy középtávú stratégia kidolgozása 2020-ig. Jelenleg körülbelül 5 ezer tagja van az egyesületnek, de lehetnének akár sokkal többen is, hiszen például sok oly fiatal vállalkozó van, aki nem is tud a szakmai tömörülés létezéséről.

Ioan Lucian, a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet: ez az első alkalom, hogy összejövetelt tartanak a várban a közelmúltban felavatott Üzleti Központban, mely alkalmas arra, hogy különböző műhelybeszélgetéseket, konferenciákat, továbbképzéseket bonyolítsanak le benne.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!