ERDON Helyi hírek

2013.08.21. 13:23

Találkozó meglepetésekkel

Fogyatékkal élő gyerekek, valamint szüleik találkoztak kedden a December 1 parkban. A közös program ötlete a szülőktől származik.

Fogyatékkal élő gyerekek, valamint szüleik találkoztak kedden a December 1 parkban. A közös program ötlete a szülőktől származik. Amint egyikük, Farkas Mónika elmondta, szükség van az ilyen találkozókra, ugyanis azok a családok, ahol sérült gyermek él, általában el vannak szigetelve a külvilágtól, a társadalom gyakran elutasítja őket. Szeretnék, ha ezek a találkozók olyan rendszeres alkalmakká válnának, amelyek lehetőséget biztosítanának a szülőknek arra, hogy beszélgessenek, tapasztalatot cseréljenek, a gyerekeknek pedig arra, hogy játsszanak, környezetet váltsanak. Persze az lenne az ideális, ha saját székhelyük lenne, mondták a szülők. A találkozón már nagykorú fogyatékkal élők is részt vettek, hiszen ők, illetve családjaik hasonló gondokkal küszködnek. Ezúttal meglepetéssel is készültek a szervezők – édességeket és játékokat osztottak a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!