ERDON Helyi hírek

2013.08.29. 14:48

Fergeteges nyári gálaest volt

Nagyvárad- Nyári musical- és operettgála címmel szerda este a legnépszerűbb musical- és operettslágerekből kaphattak ízelítőt ezen műfajok kedvelői a Szigligeti Színházban. Sikeres előadás volt.

Nagyvárad- Nyári musical- és operettgála címmel szerda este a legnépszerűbb musical- és operettslágerekből kaphattak ízelítőt ezen műfajok kedvelői a Szigligeti Színházban. Sikeres előadás volt.

Rengeteg érdeklődőt vonzott szerda este a Szigligeti Színházba a Nyári musical- és operettgála címmel meghirdetett előadás- pótszékeket kellett bevinni- az említett műfajon kedvelőinek pedig nem okoztak csalódást az egyébként többek közt a Madách Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Budapesti Operettszínházban szereplő művészek. Szendy Szilvi, Mahó Andrea, Baranyai Annamária, Miller Zoltán, Egyházi Géza és Peller Károly a szünettel együtt több mint két és fél órát tartó produkciójuk során a legnépszerűbb operettslágerekből, magyar és külföldi musicalszámokból nyújtottak ízelítőt úgy, hogy a teljesítményük eleget az elvárt minőségi követelményeknek, nem csupán a látvány, hanem a hang és a mozgás szempontjából is.

Made in Hungária

Mivel mindez Nagyváradon történt, mindenki számára magától érthetőnek tűnt, hogy egy Fényes Szabolcs-egyveleggel kezdődjön a műsor, melyet egy képzeletbeli budapesti kirándulás követett, természetesen újabb slágerek kíséretében. A két részre osztott operettblokk gerincét a legismertebb operett, vagyis a Csárdáskirálynő adta, de elhangzottak részletek például A cirkuszhercegnőből és a János vitéz című daljátékból is. A legnagyobb sikert minden bizonnyal a Húzzad csak, kivilágos virradatig! elhangzása aratta, mely közkívánatra kétszer is felcsendült, a második alkalommal a közönség aktív közreműködésével.

A musical betétek repertoárjában egyebek mellett az Operaház Fantomjából, az Evitából, a Mozart!-ból, a Miss Saigonból és a My Fair Ladyből szerepeltek dalok, páros jelenetek és szóló fellépések egyaránt. Ezen sorok szerzője szerint- és a publikum reakcióját tapasztalva mások megítélésében is- a leginkább magával sodró, leglendületesebb műsorelem az volt, amikor Miller Zoltán a Made in Hungáriából énekelt el három Fenyő Miklós-szerzeményt, a Csavard fel a szőnyeget-et, a Csókkirályt és a címadó dalt. A fergeteges gála est a Lehetsz király (Rómeó és Júlia), valamint az Azért vannak a jóbarátok című számok közös eléneklésével zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!