ERDON Helyi hírek

2013.08.07. 18:35

Érmihályfalvi hölgyet gyilkoltak meg Izraelben

Egy érmihályfalvi hölgyet gyilkoltak meg Izraelben, ahol dolgozott. A hírügynökségi jelentések horrorisztikus körülményekről számolnak be. Az áldozat lánya exkluzív interjút adott portálunknak.

Egy érmihályfalvi hölgyet gyilkoltak meg Izraelben, ahol dolgozott. A hírügynökségi jelentések horrorisztikus körülményekről számolnak be. Az áldozat lánya exkluzív interjút adott portálunknak.

A gyilkosságra szombat délután derült fény, amikor bejelentés alapján egy feldarabolt női holttestet találtak egy bőröndbe szuszakolva az izraeli rendőrök Tel-Avivban. Először terrorista cselekményre gondoltak, de az orvosi vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot egy romániai hölgy személyében, aki közel egy évtizede dolgozott Izraelben (előbb Haifában, majd Tel-Avivban) házvezetőnőként. Az izraeli hatóságok – a romániaiakkal együttműködve – állítólag kedden délután el is fogták a gyilkosság gyanúsítottját, egy török állampolgárt, amikor az éppen egy Törökországba tartó repülőgépre akart felszállni. Az 50 éves Aydan Demirhan 18 hónapja dolgozott izraeli építkezéseken, és a hírek szerint bevallotta tettét, áldozatát pedig azért darabolta fel, mert bízott benne, hogy úgy nem tudják azonosítani. Információnk szerint az ügyben továbbra is az izraeli rendőrség nyomoz, sajtótájékoztatót is ott fognak tartani, amikor majd időszerűnek tartják. Kedden már szóbeszéd tárgya volt Érmihályfalván, hogy az áldozat helyi illetőségű, a 45 éves D.I., kinek férje évekkel korábban elhunyt, egyetlen leányuk van, akit ugyanúgy hívnak, mint édesanyját. Dienes Ilona exkluzív interjút adott portálunknak, hozzátéve: a továbbiakban semmilyen formában és senkinek nem is akar nyilatkozni, és kéri, döntését tartsák tiszteletben.

Ujjlenyomata alapján azonosították

Dienes Ilona az érmihályfalvi líceumban tanárnő. Elismerésre méltó lelki erővel beszélt a történtekről, amikor exkluzív interjúra vállalkozott, elmesélve azt, amit tragédiáról és annak előzményeiről tud. Édesanyja, a jó kereseti lehetőség reményében 2005-ben távozott Izraelbe, mint előtte és utána is oly sokan. Betegápolást és házvezetést vállalt, előbb Haifában, majd Tel-Avivban. Az eltelt évek alatt több személy mellett is dolgozott, legutóbbi helyén az utóbbi egy évben volt. Férje 2 éve elhunyt, lányával rendszeresen tartotta a kapcsolatot interneten, illetve telefonon, ahogyan a helyzet megengedte. Legutóbb az elmúlt csütörtökön beszéltek telefonon. A nyolc év alatt két alkalommal volt itthon, lánya egyszer látogatta meg odakint.

Telefonhívások

Az áldozattá vált Dienes Ilona mintegy egy esztendeje ismerkedett meg a török Aydam Demirhannal. A férfi rendkívül féltékeny természetű volt, vonzódott édesanyjához, mondta leánya, aki személyesen nem, csak internetről ismerte Aydam Demirhant. Éppen a tengerparton nyaralt, amikor az elmúlt szombaton először keresték a rendőrségtől, érdeklődve édesanyjáról, annak munkahelyéről, kapcsolatairól. Akkor még nem gondolt a legrosszabbra, de érezte, hogy valami gond van. Az elsőt még több telefonhívás követte vasárnap a rendőrségről, majd az izraeli nagykövetségről is, egyre több információt kértek (például az édesanya kapcsolatairól, értéktárgyairól, testi ismertetőjeleiről). Hétfőn már azt is tudatták, hogy egy holttestet találtak Tel-Avivban, és a jelek Érmihályfalvára mutatnak.

Megdöbbentő valóság

A megdöbbentő valósággal kedden délután – már idehaza –szembesült Dienes Ilona, amikor azt is megtudta, hogy édesanyját ujjlenyomata alapján azonosították, a tettes pedig – aki a fentiek fényében vélhetően szerelemféltésből cselekedett – kegyetlen módon próbálta ellehetetleníteni a nyomozást… Kérni fogja, hogy édesanyját – a jelenlétében történő – hamvasztás után adják ki neki, hogy maga hozhassa haza, a temetésre pedig az ügymenet függvényében kijelölendő időpontban fog sor kerülni, mondta Dienes Ilona, aki kijelentette: a sajtó érdeklődését látva döntött úgy, hogy csak nekünk nyilatkozik, és ezzel a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet a média felé, kérve, hogy ezt tartsák tiszteletben azok, akikre vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!