ERDON Helyi hírek

2013.08.26. 11:58

Bibliahét kezdődött Biharpüspökiben

Közel a nyári vakáció végéhez, augusztus 26–30. között szervezik meg a Vakációs Bibliahetet a Biharpüspöki Református Egyházközségben. Már az első nap sokan érkeztek.

Közel a nyári vakáció végéhez, augusztus 26–30. között szervezik meg a Vakációs Bibliahetet a Biharpüspöki Református Egyházközségben. Már az első nap sokan érkeztek.

Biharpüspökiben – más református egyházközségekhez hasonlóan - Az időutazó címmel szervezték meg az évente megrendezésre kerülő bibliahetet, amely augusztus 26-án, hétfőn reggel vette kezdetét a Nagyvárad-Biharpüspöki Református Egyházközség gyülekezeti termében. Már az első nap több mint harminc gyerek érkezett a vakációs foglalkozásra és ez a szám a későbbiekben nőni fog. Pénzes Lajos vallástanár, a bibliahét szervezője elmondta, hogy a gyermekekkel minden nap egy rövid imádkozással kezdik az alkalmakat, majd bemutatják a napi témát, megbeszélik, és ezt követően az adott bibliai történethez kapcsolódó énekeket tanít a gyülekezet kántora Szakács Zselyke.

Az énektanulást követően szintén a napi történetekhez kapcsolódó kézimunkákat készítenek a résztvevők. Korosztálytól függően színeznek, rajzolnak, vagy komolyabb munkákat is készítenek, a hétfői alkalmon például Jónást és a cethalat hajtogatták ki színes papírból. A kézimunkát követően a játékos tanulásban megfáradt gyermekek a nőszövetség által készített ízletes uzsonnát fogyasztják el, majd végezetül játékkal zárul a foglalkozás. Szekeres Sándor lelkipásztornak és Pénzes Lajos vallástanárnak évről évre a gyülekezet ifjúsága is segít a vakációs bibliahét megszervezésében és lebonyolításában. Mint minden évben, idén is a további napokban felekezeti hovatartozás nélkül minden gyermeket várnak naponta 10-13 óra között.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!