ERDON Helyi hírek

2013.08.05. 14:08

Átadták a Swimathon díjait

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány megtartotta a Swimathon jótékonysági úszóverseny záró sajtótájékoztatóját. Átadták a 4.000 lejes díjat is.

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány megtartotta a Swimathon jótékonysági úszóverseny záró sajtótájékoztatóját. Átadták a 4.000 lejes díjat is.

Augusztus 4-én, hétfőn tartotta meg a Nagyváradi Közösségi Alapítvány (FCO) a júliusban lezajlott Swimathon jótékonysági úszóverseny záró sajtótájékoztatóját, amelyen ismertették az elért eredményeket, valamint átadták az öt legjobban teljesítő csapatnak a kupákat és a Hospice Emanuel Alapítványnak a 4000 lejes díjat, amely a legtöbb pénzt gyűjtő szervezetnek jár. A Swimathon jótékonysági versenyt a Nagyváradi Közösségi Alapítvány szervezte más klubokkal és szervezetekkel közösen, melynek célja az volt, hogy különböző, a közösségre pozitív hatással levő projekteket támogassanak. A versenyen 111 úszó vett részt: 36 egyéni úszó és 17 csapat átlagban 2-6 úszóval. Összesen 1257 medencehosszt tettek meg az úszók három óra alatt, ami körülbelül 62,85 kilométernek felel meg. A kampány során összesen 28.309 lejt sikerült összegyűjteni, amelynek tíz százalékát a Nagyváradi Közösségi Alapítvány adminisztrációs költségekre megtart. Adományokat magánszemélyek és vállalatok is adtak. 196 egyéni adományozótól 10.609 lej gyűlt össze és 17.700 lej a vállalatoktól.

Jövőre is

A legtöbb adományt a 11 projekt közül a Hospice Emanuel Alapítvány projektje gyűjtötte össze, összesen 8455 lejt, ezért a Nagyváradi Közösségi Alapítvány nekik adta át a 4000 lejes díjat is, amely összeget az alapítvány a váradi palliatív központjának megépítésére használja fel. A tizenegy projekt között összesen 22.103,10 lejt osztanak szét, aszerint, hogy a verseny során ügyüknek mennyit tudtak összegyűjteni. A sajtótájékoztatón kupát és oklevelet kapott az öt legjobban teljesítő csapat is: az Old Boys 62 medencehosszt tett meg, a Cesal csapat 55-öt, a Celestica csapat 53-at, míg a The Bests és az A&B csapat 52 hosszt. A Nagyváradi Közösségi Alapítvány jövőre is megszervezi a Swimathon jótékonysági úszóversenyt, mely alkalmával újabb ügyeket lehet majd támogatni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!