ERDON Helyi hírek

2013.08.20. 12:21

Akcióban a katasztrófaelhárítás

Bihar megye- Augusztus 19-én a Crişana Katasztrófavédelmi Hatóság nyolc esetben avatkozott közbe Bihar megye területén.

Bihar megye- Augusztus 19-én a Crişana Katasztrófavédelmi Hatóság nyolc esetben avatkozott közbe Bihar megye területén.

11.20 óra körül a tenkei tűzoltók Kisháza településen oltottak tüzet egy háztáji gazdaságban, elégett egy építmény 70 négyzetméternyi tetőzete, valamit négy bútorelem. 11.45 és 13.30 óra között a margittai katonai tűzoltók együttműködve az érszőllősi önkéntesekkel az utóbbi helységben küzdöttek egy háztáji gazdaságban a lángok ellen. A tüzet valószínűleg egy öt éves gyermek okozta, anyagi kár keletkezett.

Szintén hétfőn 11.55 óra körül az élesdi katonai tűzoltók egy 23 éves férfit mentettek ki Köröstopán a rá omlott föld alól. Másfél órával később, 13.30 óra körül a váradi Sovata utcában volt dolga a katasztrófaelhárításnak. A 112-es segélyhívó számon arról értesítették a hatóságot, hogy egy gyermek belülről úgy zárta be szülei lakásának ajtaját, hogy nem tudta kinyitni. A tűzoltók behatolási próbálkozása sikerrel zárult. 17.40 óra körül a megyeszékhelyen levő Nufărului utcában egy második világháborús, fel nem robbant lőszert találtak, melyet a tűzszerészek elszállítottak. Ugyanakkor tarlótüzet is oltottak Érmihályfalván, Nagyváradon és Nagyszalontán, anyagi károk nem keletkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!