ERDON Helyi hírek

2013.07.11. 09:07

Nevet keresnek egy hiúznak

Nagyvárad- Az állatkert egy közösségi portál segítségével, a látogatók bevonásával keres nevet egy 1 éves hím hiúznak. Nyugati példákat követve egyéb hasonló akciók várhatóak a közeljövőben.

Nagyvárad- Az állatkert egy közösségi portál segítségével, a látogatók bevonásával keres nevet egy 1 éves hím hiúznak. Nyugati példákat követve egyéb hasonló akciók várhatóak a közeljövőben.

A világ számos híres, ilyen típusú intézményéhez hasonlóan, a közelmúltban korszerűsített és bővített nagyváradi állatkert is él az információs társadalom nyújtotta lehetőségekkel, és úgy döntött, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal felhasználásával keres nevet egy két hónappal ezelőtt a Nyíregyházi Vadasparkból érkezett egy éves hím hiúz számára. Az intézmény hivatalos Facebook oldalán leadott szavazatokból kiderül, hogy eddig a Sasha név a legnépszerűbb, majd a Joker, a Rufus, az Igor és a Prince nevek következnek a sorban.

Új emlős

Bimbó-Szuhai Tibor adminisztrátor az Erdély Online-nak elmondta, hogy más állatkertek bevetett gyakorlatát követve igyekeznek minden olyan eszközt kihasználni, melyek segítségével tartani tudják a kapcsolatot a közönségükkel, így egyéb hasonló jellegű akciókra lehet számítani a részükről. A jövő héten például valószínűleg egy olyan emlős fog érkezni Váradra, mely fajta eddig még nem volt a létesítményben, az illető „személyéről” is bővebben a Facebook oldalon fogják tájékoztatni az érdeklődőket. Ugyanakkor a hónap vége körül egy tigris is jön majd a debreceni állatkertből, és mivel kicsi gyűrűs farkú makijai is vannak az állatkertnek, valószínűleg a közeljövőben nekik is a látogatók megkérdezésével fognak nevet keresni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!