ERDON Helyi hírek

2013.07.09. 14:30

Nagyarányú leépítés lesz a közegészségügyben

Az egészségügyminisztérium felkérte a megyei közegészségügyi igazgatóságokat, hogy dolgozzanak ki három kólönböző javaslatot a betöltött állások csökkentésére.

Az egészségügyminisztérium felkérte a megyei közegészségügyi igazgatóságokat, hogy dolgozzanak ki három kólönböző javaslatot a betöltött állások csökkentésére.

A minisztérium körlevelében arra kéri a közegészségügyi igazgatóságokat, hogy négy, tíz és tizenöt százalékos csökkentéssel számoljanak, mindhárom esetre külön javaslatot dolgozzanak ki és küldjék el a minisztériumnak, mely a maga során dönteni fog arról, hogy minden egyes megyében a javasolt három variáns közül melyiket fogja alkalmazni. A döntésben az lesz a mérvadó, hogy a megyei intézmények tevékenységében ne okozzon fennakadást a létszámleépítés. A szaktárca körlevele arról is tájékoztat, hogy a be nem töltött állások megszüntetése után minden közegészségügyi igazgatóságnál meg kell szüntetni a betöltött állások négy százalékát.

A kórházak kimaradnak

Eugen Nicolaescu egészségügyminiszter a múlt hónapban egy konferencián kijelentette, hogy a minisztériumban és a közegészségügyi igazgatóságoknál történik majd létszámcsökkentés, és semmi esetre sem a kórházaknál. A gyógyászati létesítményeknél a létszámstopot sem alkalmazzák, vagyis a rendszert elhagyó minden egyes orvos és asszisztens után lehet új embert felvenni. Dorel Tirt, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy az intézmény már dolgozik mindhárom létszámleépítési variánson, amelyekről azonban konkrétumokat mindaddig nem mondhat el, amíg el nem küldik azokat a minisztériumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!